Összefoglaló

2 órája

Több tonna dohányt és még sok mást foglalt le a NAV Karcagnál – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Több tonna dohányt, több raklap csomagolóanyagot, filtert, hüvelyt, ragasztót, illetve cigarettagyártó-gépsort foglaltak le a NAV járőrei Karcag mellett. Szabolcs vármegyében igazoltattak egy járművet, melynek rakterében 500 ezer doboz hamis cigaretta volt, a nyomok a Jászkunságba vezettek, felszámolták az illegális cigarettagyárat. 

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalnak ajándékozott elektromos kerékpárt a tószegi kerékpárgyár. Az Óballán, az ÁGOTA közösség nevelőszülői családjában élő Varga Alexandra Tímea az adománynak hála, ezentúl sokkal könnyebben juthat el a kézilabda edzésére a több mint tíz kilométerre fekvő Törökszentmiklósra.

Elhagyatott épület kapott lángra Szolnokon csütörtökön. Mint kiderült, az épület két helyiségében felhalmozott ruhaneműk, illetve hulladékok égtek. A tíz négyzetméteren pusztító tüzet két vízsugárral oltották el a szolnoki hivatásos tűzoltók, akik az épületben senkit sem találtak. 

Part menti beruházásokról, kikötőtilalomról, beköltözőkről, BMW-gyárról, turizmusról és tiszafüredi fejlesztésekről is beszélgetett hírportálunk az új ciklusát kezdő Ujvári Imre polgármesterrel.

Átadták pénteken a területet a kivitelezőknek a vármegyeszékhely nagyszabású, több mint hatmilliárdos beruházásán. Mire a munkások levonulnak, készen lesz két vadonatúj tanműhely Szolnokon.

Egy nap mindössze kétszer mutat pontos időt a szolnoki Belvárosi Szentháromság templom toronyóra szerkezete. Az egyik számlap mutatói még akkor megálltak, amikor a sisakot leemelték, a másik pedig napokkal ezelőtt, így a toronyóra számlapján egyelőre az látható, mintha mindig néhány perccel két óra előtt járnánk. Járókelők vették észre a problémát.

Streamingszolgáltató ide, végtelen műsorkínálat oda, a filmek varázsa a filmszínházakban kezdődik még ma is. Nézőként ismerjük a teret, amely értünk van, de vajon milyen moziban dolgozni? A szolnoki TiszapArt Moziban beleshettünk a titkok kamrájába, mozigépész kalauzunk vezetésével. 

A város kulturális életének meghatározó alakjától búcsúzik Mezőtúr. Elhunyt Takács Győző. A képzőművész, keramikus keze munkája több kültéri alkotást díszít a mezőtúri utcákon, tereken.

Szűk helyek, hosszú manőverezés. A parkolás Szolnok utcáin is egyre nagyobb kihívást jelent. Számos felvétel készült már a vonalon álló autókról, ami sokszor nem is csoda, hiszen aki félti járművét, így próbálja megóvni a többi közlekedőtől. Vadas Attilát, a Sprint Autósiskola vezetőjét kérdeztük, hogyan parkolhatunk szabályosan.

A vízilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata Kovács Gergő utolsó másodpercben lőtt góljával 12–11-re nyert az elmúlt évadban bajnoki és kupa ezüstérmes Vasas fővárosi otthonában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában