Összefogás

2 órája

Teljesen felépült és már újra bízik az emberekben a szörnyű béklyójától megszabadított kutya

Pár méteres pórázon, nyakába vájódott övvel tengette életét egy kutya a jászsági településen. Az állatkínzás Jászfényszarun egy helyi lakosnak tűnt fel, a tettesek a vádlottak padján felelnek.

Rózsa Róbert

Állatkínzás jászfényszarui elkövetői ellen emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség – tájékoztatta hírportálunkat szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. Egy férfit és egy nőt vádoltak meg, mégpedig azért, mert hagyták, hogy a férfi kutyája iszonyú sebeket szerezzen, amelyben az állat kis híján meg is halt.

vállatkínzás jászfényszaru, kutya, nyakörv, seb, lánc
Állatkínzás Jászfényszarun: rettenetes kínokat élt át ez a zsemleszínű kutya
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A vád szerint 2022 végén a férfi megkérte a nőt, hogy vigyázzon kutyájára, amíg ő rendezi lakhatását. A kutya nyaka már ekkor sebes volt. Nyakörve belenőtt a húsába is.

Mindezt a nő is látta, de nem sokat törődött vele. Kikötötte az udvarában egy kétméteres láncra. A nyakörv miatt az állat sebe időközben begyulladt, elfertőződött, nagy szenvedést okozva neki – írta az ügyészség, kiemelve, a kutya rövidesen el is pusztult volna, ha egy helybeli nem tesz bejelentést az ügyben.

Utóbbi szerencsére megtörtént, így az állatot elszállították, állatorvosi ellátást kapott és állatotthonba vitték, ahol azóta teljesen felépült.

állatkínzás jászfényszaru, kutya, nyakörv, seb, lánc
Ezt a láncot távolították el az állat nyakából
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A járási ügyészség mindkét vádlottal szemben – büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt vádiratában. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában