Új otthon

2 órája

Állampolgári eskü Abonyban: ketten is letették a közelmúltban

Ünnepélyes esemény színtere volt a napokban a városháza. Az állampolgári eskü Abonyban két ember, valamint a város számára is örömöt jelentett.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– A napokban hivatalosan is két lakossal bővült városunk– tájékoztatott Pető Zsolt, Abony polgármestere. Az állampolgári eskü Abonyban dupla örömöt hozott. 

állampolgári eskü Abonyban
Az állampolgári eskü Abonyban most dupla örömöt hozott: Negru Monika, és Nguyen Thi Thuy Nguyen hivatalosan is magyar állampolgárok lettek
Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

Negru Monika, már évek óta Magyarországon él, ő eddig román állampolgár volt. A másikuk szintén egy hölgy, a vietnámi Nguyen Thi Thuy Nguyen.

Örömöt hozott az állampolgári eskü Abonyban, ismét együtt lehet egy család

Pető Zsolt elárulta, a vietnámi fiatalasszony férje korábban már megkapta az állampolgárságot.

–  Jómagam és két anyakönyvvezetőnk segítő közreműködésével a feleség is magyar állampolgársági esküt tett. Kisfiuk születése után az anyuka is visszatérhetett Magyarországra. Szívből gratulálok új állampolgárainknak, kívánom, hogy továbbra is érezzék jól magukat Abonyban és hazánkban – mondta.

A vármegyében egyébként nem ritka, hogy külföldiek teljesen beleszeretnek az adott településbe, évekkel korábban Kunszentmártonban is ilyenformán köszönthettek új lakót.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában