Honvédelem

2024.09.11. 15:30

Magyar-bolgár helikopteres harcászati-szimulátoros gyakorlat kezdődött Szolnokon

A kötelékrepülést és a harcászati manőverezést gyakorolják a helikopter-személyzet tagjai

Mészáros Géza

Háromhetes magyar-bolgár helikopteres harcászati-szimulátoros kiképzés kezdődött a Szolnokon települt MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

Harcászati-szimulátoros gyakorlat
A magyar és a bolgár honvédségi helikopteresek Szolnokon gyakorlatoznak három hétig
Forrás: MH Kiss József 86. Szolnok Helikopterdandár Facebook-oldala

A dandár kommunikációs munkatársa, Angyalosi Andrea főtörzsőrmester az alakulat közösségi oldalán számolt be a kiképzésről. Megtudtuk, hogy a helikopter-személyzetek harcászati szimulátoron (HCTT) megismerik, majd a gyakorlatban elsajátítják a műveleti feladat-végrehajtást, különös tekintettel a kötelékrepülésre és a harcászati manőverezésre.

Az állomány elsajátítja továbbá a szövetséges erők által kidolgozott és alkalmazott rádióforgalmazási terminológia alapjait, valamint a támogatott szárazföldi erőkkel, illetve a harci személymentésben részt vevő erőkkel történő együttműködés fázisait.

A gyakorlat megnyitóján Simon Zsolt ezredes, dandárparancsnok-helyettes ismertette a résztvevőkkel a három hét programját.

Helikopteres kiképzés
Simon Zsolt ezredes, dandárparancsnok-helyettes (szemben) ismerteti a három hét programját
Forrás: MH Kiss József 86. Helikopterdandár Facebook-oldala

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában