Tájékoztatás

2 órája

Fontos változásokra figyelmeztetnek a hatósági ügyintézésben

Október elsejétől a kormányhivatalokhoz kerülnek a tűzvédelmi, vízügyi és vízvédelmi, emellett a veszélyes üzemek engedélyezési és felügyeleti hatósági és szakhatósági hatáskörei.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

– Ezt követően a kormányhivataloknál intézhető minden folyamatban lévő ügy. Az ügyfelek az új eljárásokhoz kapcsolódó kérelmeket és egyéb dokumentumokat is a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező kormányhivatalhoz nyújthatják be – tájékoztatott a Jász- Nagykun Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az e-papír szolgáltatás megmarad

A közlemény szerint, az olyan ügyekkel kapcsolatos dokumentumok, amelyekben továbbra is a hivatásos katasztrófavédelmi szerv az eljáró hatóság, az e-papír szolgáltatás segítségével nyújthatók be. Ilyenek a tűzesethez kapcsolódó kérelem, a létesítményi tűzoltóságok, a kéményseprőipari hatósági ügyek, a veszélyesáru-szállítás, valamint a kritikusinfrastruktúra-védelem ügyei.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában