Eddig több mint ötszáz ötlet érkezett

2 órája

950 éves Szolnok: közös gondolkodásra várják a helyieket a 2025-ös jubileumi év megünnepléséhez

A 2025-ben 950 éves Szolnok jubileumi emlékévének rendezvényeihez vár javaslatokat a városvezetés.

Mészáros Géza

Szolnok életében egy újabb jubileumi esztendő következik. A Jászkunság fővárosa 2025-ben ünnepli első írásos megjelenésének 950. évfordulóját, s ebből az alkalomból a város egy egész évre szóló ünnepségsorozatot indít el.

950 éves Szolnok
Szutorisz-Szügyi Csongor, a „Szolnok 950” programiroda vezetője (balról) és Szalay Ferenc polgármester sajtótájékoztatón beszélt a 2025-ös jubileumi év részleteiről
Fotó: Nagy Balázs

Szalay Ferenc polgármester és Szutorisz-Szügyi Csongor, a „Szolnok 950” jubileumi programiroda vezetője hétfőn a szolnoki Várkapu Látogatóközpontban tartott sajtótájékoztatón ismertették a részleteket.

Mint megtudtuk, a vármegyeszékhely önkormányzata a 2021-ben elfogadott kulturális koncepciójában fogalmazta meg, hogy Szolnok 2035-ben szeretné megpályázni az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet. Egy szakmai csapat már akkor megkezdte az elkészítő munkákat, amely szerint a 2025-ös jubileumi év kiváló alkalom a tapasztalatszerzésre.

A város lakosságát, illetve cégeit szeretné megszólítani az együtt gondolkodáshoz, az események közös megszervezéséhez és lebonyolításához, hogy az összefogás legyen a jubileumi év motorja.

Már eddig több mint félezer javaslat érkezett Szolnok emlékévének megvalósítására. Elhangzott, hogy a jubileumi programiroda az alkalomra létesített elérhetőségeken várja a lakosság és a helyi vállalkozások, szervezetek ötleteit a [email protected] honlapon, illetve a +3620/340-8767-es telefonszámon keresztül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!