Magyar néptánckultúra

2 órája

Ámulva nézték a kőteleki gyerekek, hogy ki bújik elő a ládából

Alkalmi színházteremmé változott a kőteleki iskola tornaterme a közelmúltban. Szerencsés Dániel kalandjaiba nyertek betekintést a település iskolásai. A Ládafia sikert aratott...

Rimóczi Ágnes

Mese, tánc és játék volt főszerepben a minap a Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában Kőteleken. A színdarab nézői kíváncsian nézték, ki bújuk ki a ládából. Kiderült, ki a Ládafia.

Ládafia Kőtelek
A Ládafia előadás nagy sikert aratott Kőteleken
Forrás: Közösségi Ház Kőtelek/Facebook

Az intézmény tornatermében a Viharsarok Táncszínház előadásában a Ládafia című darabot tekinthették meg az iskolások és a község érdeklődő lakói. Az előadás fergeteges volt, sikerét mi sem bizonyította jobban, mint a gyermekek csillogó tekintete, és az előadás utáni tapsvihar.

Ládafia a népi kultúra követe

A 2020-ban alakult, békéscsabai Viharsarok Táncszínház a szórakoztatáson túl fontos üzenettel is járja az országot. A társulat célja, hogy megőrizve a magyar néptánckultúra gondolatiságát és formavilágát, azt a színházi életbe átemelve egy új, értékteremtő műfajt hozzon létre.

Hisznek abban, hogy a néptáncnak, úgymint technikának és kifejező formának helye van a színpadon és alkalmas egész estés előadások létrehozására a szélesebb közönség számára is. Éppen ezért darabjaikban nagy hangsúlyt fordítanak a próza megjelenésére is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában