Bringás reggeli

2024.09.17. 11:25

A didergős reggel ellenére is özönlöttek a bringások a szolnoki főtérre – galériával és videóval

Kerékpárosok és rolleresek lepték el a szolnoki Kossuth teret kedden. Bár az utóbbi napok időjárása semmi jóval nem kecsegtetett, a Bringás reggelire érkezőknek csak a köddel kellett dacolni. Sőt, ahogy telt az idő még a nap is kisütött.

Pakainé Pusztai Nóra

Immár 11. alkalommal rendezték meg a Bringás reggelit Szolnokon, a szervezők több száz résztvevőre számítottak. És nem is tévedtek, kerékpárosokkal, rolleresekkel telt meg a Kossuth tér kedden a reggeli órákban. Bár a fél hétkor érkezőknek még a köddel kellett dacolni, ahogy telt az idő szépen kisütött a nap és a szokásos jó hangulat kerekedett.

bringás reggeli
Kerékpárosokkal, rolleresekkel telt meg a Kossuth tér kedd reggel
Fotó: Mészáros János

Nagy sikert aratott a 11. bringás reggeli is

Kunné Süveges Éva munkatársával érkezett a Bringás reggelire, egyébként is mindennap használja kerékpárját, a közösségi oldalon látta a mostani időpontot, nem volt kérdés, hogy a Kossuth tér felé teker.

– Évek óta csatlakozunk ehhez a közösségi programhoz, most is már előre megbeszéltük, hogy mikor találkozunk. Sorba álltunk a péksüteményért és a teáért, aztán leültünk beszélgetni – mondta.

A munkatársa a kerékpárját is regisztrálta, a rendőrség BikeSafe programja ugyanis idén sem maradhatott el.

– Én tavaly vártam ki a sorom, hogy a kerékpárom tulajdonságait rögzítsék a rendszerbe, tényleg alig pár perc volt, igen fontosnak tartom – fejtette ki.

Idén a standok száma bővült, az apró ajándékok mellett nagykörűi falatokból is lehetett kóstolni. A szolnoki Petróczki Ferenc és fia Dániel is a finomságok felé kacsingatott. Rendszeres résztvevői a Bringás reggelinek.

– Kakaóscsigát és teát választottam – mondta a kilencéves fiú, aki néhány falat után, inkább a kísérőprogramok felfedezése felé indult. Édesapja hozzátette, a Zagyva-parton laknak, szívesen bicikliznek a hétköznapokban, bár inkább csak kikapcsolódásként pattannak nyeregbe. A fia a rádióban hallotta, hogy szeptemberben is lesz Bringás reggeli, nem is hagyhatták ki, hogy elmenjenek.

– Nagyon szeretjük, mert jó a hangulat, jól érezzük magunkat.

Nem is kell sokkal korábban kelni ilyenkor, még az iskolakezdés előtt belefér, hogy erre kanyarodjunk

– mesélte, majd hozzátette, a fia annyira várta a mai reggelt, hogy alig néhány perc alatt elkészült.

Nagy népszerűségnek örvendett az immár második alkalommal kihelyezett szelfipont, ahogy mókás képek készültek a közösségépítő program emlékére. A Kossuth térre érkezőket fél 7 és fél 9 között várták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában