Munkaerőpiac

2024.09.11. 16:30

Állásbörze Szolnokon: „Ez a lehetőségekről szól” – galériával

Lakatos, hegesztő, eladó, ápoló. Számos munkakör közül választhattak, akik ellátogattak a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal állásbörzéjére. A rendezvényt az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották szerda délelőtt.

Pakainé Pusztai Nóra

Nagy-, közép- és kisvállalatok is tájékoztatták az érdeklődőket ajánlataikról a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal állásbörzéjén. Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ földszinti termét asztalokkal, székekkel rendezték be, mindenhol más-más típusú munkaerőt kerestek. Lakatos, hegesztő, operátor, eladó, ápoló. Szinte mindenki tudott választani a végzettségének megfelelőt, de nagy volt az érdeklődés a felnőtt- és szakképzés iránt is. 

állásbörze
Állásbörzét tartottak az Agórában, számos lehetőséget kínáltak a jászkunsági vállalatok
Fotó: Nagy Balázs

Más-más céllal érkeztek az érdeklődők az állásbörzére

Komár Eszter Törökszentmiklósról utazott a szolnoki állásbörzére, első útja a Karcagi Szakképzési Centrum standjához vezetett.

– Szeretnék valamilyen szakmát szerezni, hogy később könnyebben találjak munkát – foglalta össze szűkszavúan érkezésének célját. 

Akadtak, akik célirányosan, határozott léptekkel közeledtek a kiszemelt vállalat standja felé, már-már egy elő állásinterjú is elhangzott. 

– A mai nap legyen a jelené és a jövőé. Évek óta tartunk már állásbörzéket. Amikor folyamatosan arról beszélünk, hogy van munkahely, felvetődött a kérdés, hogy szükség van-e állásbörzére. A mutatók szerint a válasz egyértelmű igen – hangsúlyozta a megnyitón dr. Berkó Attila főispán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vezetője.

Remek lehetőségnek bizonyul az állásbörze

A tapasztalatok szerint a vállalkozók és cégek eredményesen találnak munkaerőt az ilyen rendezvényeken. Már csak azért is, mert a kereslet és kínálat találkozik. A szerdai állásbörzén a vármegye nagy-, közép- és kisvállalkozásai mellett a szakképzési centrumok, a kormányhivatalok a hatósági lehetőségekkel, de a rendvédelmi szervek is megjelentek.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere szerint, aki keres, az talál. 

– Komoly dolognak tartom azt, hogy egy városban négy százalék a munkanélküliség, egy vármegyében öt. Azt gondolom, csak az nem dolgozik, aki nem akar, vagy nem tud. Aki a saját hibájából nem tud, azt segíteni kell, egy ilyen börze az érdeklődésről, a lehetőségekről szól – fogalmazott.

Előrehaladásról is beszélt a polgármester

A munkaerőpiacra kilépve először a stabilitásra van szükség. Ha az ember bizonyítja, hogy lehetséges és alkalmas, akkor lehet előrehaladni.

– Ha van munkaerő, sokkal könnyebb „eladni” a térséget, ez egy közös felelősség – emelte ki előre mutatva. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában