Évnyitó ünnepség

2024.08.30. 12:04

Elindították az új nevelési évet a Szolnok Városi Óvodák – galériával

Pedagógiai szakmai minőség, magas színvonal. Ennek megtartására törekszik a 2024/2025-ös nevelési évben is a 2007-ben megalapított Szolnok Városi Óvodák. Az intézmény tagóvodái pénteken tartották évindító értekezletüket a városházán.

Molnár-Révész Erika

Szeptember 2-án elindul az új, vagyis a 2024/2025-ös nevelési év a Szolnok Városi Óvodák tagintézményeiben is. Az évindító értekezletet péntek délelőtt tartotta a 2007 óta működő, önkormányzati fenntartású intézmény a városháza dísztermében. 

Szolnok Városi Óvodák évindító
Óvónőkkel, óvodai dolgozókkal telt meg péntek délelőtt a városháza díszterme, elindította a 2024/2025-ös nevelési évet a Szolnok Városi Óvodák
Fotó: Mészáros János

Sorra újultak meg a Szolnok Városi Óvodák tagintézményei

– A Szolnok Városi Óvodák történelmében, jelenében és jövőjében mindig meghatározó érték a pedagógiai szakmai minőség, egy adott színvonal megtartása – hangsúlyozta ünnepi beszédében Szamosfalviné Törőcsik Ibolya, a Szolnok Városi Óvodák igazgatója.

Mint azt az intézményvezetője elmondta, kezdetben 23 szolnoki tagintézményben közel 2400 óvodás gyermek nevelése zajlott 400 munkatárs segítségével. 

– Az elmúlt 13 évben óvodaépületeink 56 százaléka megújult, vagy teljesen újjáépült. Ez összesen 9 feladatellátási helyet jelent, mely közel 1000 óvodás kisgyermek és család mindennapjait érinti, és természetesen az ott dolgozó munkatársakét. Ami nagyon jó hír, hogy az elmúlt 5 évben az épületfelújítások, beruházások üteme felgyorsult, hiszen 2019-től összesen 7 óvodaépület esett át felújításon– sorolta az elmúlt évek fejlesztéseit az intézményvezető. 

Megköszönték Szalay Ferenc polgármester munkáját az óvodai dolgozók

A beszéd után a Szolnok Városi Óvodák az elmúlt évek közös pillanatait megörökítő kisfilmmel és ajándékkal köszönte meg Szalay Ferenc polgármesternek eddigi munkáját. 

– A mi óvodásaink az ünnepségeken verseket mondanak, táncolnak, gyönyörű dalokat énekelnek, és felkészülten várják az iskolát— mondta köszöntőbeszédében a polgármester. 

„A megkezdett fejlesztéseknek folytatódniuk kell, ehhez közös gondolkodásra van szükség”

Szalay Ferenc szerint 2007-es megalapítása óta komoly fejlődésen ment keresztül a Szolnok Városi Óvodák intézménye, melyet a jövőben is folytatni kell.

– A testületi többségünknek elég kell lennie ahhoz, hogy amit elterveztünk hosszú évekre, azt továbbvigyük. Nyilván polgármester urat megkérdezzük majd, hogy ő hogy szeretné, hiszen ő képviseli majd a várost, de a gondolataink együtt kell hogy menjenek előre azért, hogy a város, és az óvodák fejlődése töretlen legyen a későbbiekben is. Bárki, bármit mond, mi ebben partnerek leszünk – hangsúlyozta beszédében a polgármester. 

Az ünnepségen 3 tagintézményvezető vette át megbízólevelét, Szabóné Földi Saroltát a Szapáry úti, Órás Ibolyát a Mesekuckó, Katona-Tímár Nikolettát pedig az Eszterlánc tagóvoda vezetésével bízták meg 2024. augusztus 1-től 2029. július 31-ig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában