Összefoglaló

2024.08.14. 21:00

Eloltották a karcagi tüzet, közösen keresik az eltűnt kunszenti fiatal férfit – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Szoljon.hu

Több mint egy napig tartott a tűzoltók megfeszített munkája, melynek eredményeként szerdán késő délután eloltották a karcagi hulladékfeldolgozó telephelyén keletkezett tüzet. Az oltást több település tűzoltói segítették.

tűz, karcag, hulladékfeldolgozó, hírek
Megfeszített munkával, több mint egy nap után tudták elfojtani a lángokat a tűzoltók
Forrás: JNSZ VMKI

Eszméletlen jó bulit csapott a Parno Graszt Jászberényben, Oláh József bandája már visszatérő fellépője a Csángó Fesztiválnak. A zenekar idén is hamisítatlan cigányzenével, pozitív energiával robbantotta fel a szabadtéri színpadot.

Egy ezer négyzetméteres, beton- és faanyagú, palafedésű istálló gyulladt ki szerdán Tiszajenőn, a Belsőjenő utca melletti területen. Az épület környezetében meggyulladt a száraz fű, és egy másik istálló is veszélybe került.

Állati jó kalandok, élménydús programok színesítik a Jászberényi Állat- és Növénykert nyári zoo táborait. A minap a zoo-doktor foglalkozásán jártunk, ahol a gyerekek szemügyre vehették azt a vörösfülő ékszerteknőst is, amit a Tiszából fogtak ki a szolnoki természetvédők. Rendhagyó névadó keretében eldőlt, hogy a tiltólistán szerepelő állat milyen nevet kap.

Ömlött a fekete füst kedd délután Karcagon, a helyiek rémülten futottak ablakaikhoz és csak remélték, hogy a hatóságok mielőbb a helyszínre érkeznek. Ugyanis megismétlődött az a rémálom, amit már három évvel ezelőtt átéltek. Kedden újra tűz ütött ki a karcagi E-Hull telephelyén. Volt, aki az udvaráról nézte végig, ahogy kigyulladt az üzem.

Egy kunszentmártoni fiú még a hétvégén tűnt el. Kerékpárját a Körös partján találták meg, de azóta semmi hír a 24 éves fiatalemberről. A helyiek összefogtak, szerda délutánra közös keresést hirdettek.

Van, hogy megbotlik a nyelvünk, előfordul, hogy nem az szalad ki a szánkon, mint, amit kigondoltunk. Ha mindez ügyintézés közben történik, mondjuk a NAV-nál, az igazán kellemetlen, de olykor inkább nagyon vicces szituációkat szülhet. Van példa jócskán ilyenre még a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál is. A jászkunsági ügyfélszolgálatoknál is előfordult, hogy egy-egy nyelvbotlás emlékezetes perceket okozott ügyintézőnek és ügyfélnek egyaránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában