Versenyt futottak az idővel

2024.08.08. 11:34

Már nem lélegzett a férfi, az utasok kezdtek el küzdeni az életéért egy szolnoki vonaton

Kis híján tragédia történt hétvégén, egy Szolnok közelében közlekedő vonaton. Egy férfi a párjával utazott, amikor rosszul lett, egy idő után már nem is lélegzett. Az utasok, majd a mentők szakszerű beavatkozása, és a MÁV dolgozók segítsége mentette meg a férfi életét.

Molnár-Révész Erika

Rosszul lett egy férfi, aki párjával utazott Szolnok közelében egy vonaton a hétvégén. Több utas azonnal a beteg segítségére sietett, megvizsgálták, a férfi azonban ekkor már nem lélegzett – számolt be az esetről közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Mint írják, egy női utas azonnal megkezdte az újraélesztését, amíg gyermekei meghúzták a vészféket és egy kalauz segítségét kérték. 

férfi, vonat
Fotó: Czinege Melinda / Forrás: Illusztráció

Élet-halál közt lebegett a szerencsétlenül járt  férfi

– A vonat megállására sokan felfigyeltek, többek közt egy szabadnapos egészségügyi dolgozó is a beteghez rohant, miközben a kalauz értesítette a mentőket. Helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett – írta közleményében az OMSZ. 

A vasúttársaság munkatársai is segítették az életmentést

Ám a történetnek ezzel még nem volt vége, mint írták, a férfi állapotstabilizálását követően újabb nehézséget jelentett a beteg mentőautóhoz juttatása, melyben a MÁV munkatársai végig segítettek az életmentőknek. A férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában