Szoljon Insta

2024.08.22. 16:00

A birkafőzés hagyományát öregbítették Karcagon – videóval és galériával

A Karcagi Birkafőzők Egyesületének 14 fiatal és idősebb tagja főzött hungarikum pörköltet, de volt különlegességként hagymás vér és főtt slambuc is.

Daróczi Erzsébet

Szélmalmi forgatag címmel rendezett birkafőzést a Karcagi Birkafőzők Egyesülete a Szélmalmi Fogadóház udvarán. Kolostyák Gyula egyesületi titkár elmondta, a rendezvénnyel a birkafőzés hagyományát szerették volna bemutatni az érdeklődőknek. 

birkafőzés
Az eseményen a pörkölt mellett készült különlegességként hagymás vér és főtt slambuc is
Fotó: Daróczi Erzsébet

Az egyesület 14 fiatal és idősebb tagja főzött ezen a napon hungarikum pörköltet, de volt különlegességként hagymás vér és főtt slambuc (öreglebbencs) is. 

Míg készült a pörkölt, a színpadon kulturális műsorról (tánc, népzene, magyar nóta) gondoskodtak a szervezők, a kilátogatók kézműves termékeket is vásárolhattak, a gyerekeknek arcfestés is volt. Ifj. Csontos György jeles karcagi főző pedig élménybeszámolót tartott a közelmúltban a chicagói magyar közösségnél fiaival tartott birkafőzésről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában