Siker

2024.08.05. 14:30

Abonyi Vágta: kiderült, kik jutottak tovább az országos versenyre

Szombaton tartották Abonyban a Nemzeti Vágta előfutamát, melyen három kategóriában versenyeztek az indulók. Az Abonyi Vágta befutói képviselhetik majd településüket az október 5-én és 6-án Szilvásváradon megrendezett országos megmértettetésen. Az előfutamon két abonyi versenyző is remekelt.

Molnár-Révész Erika

Hatalmas izgalmak közepette zajlottak le a szombaton megrendezett Abonyi Vágta előfutamai, majd délutáni döntői a Parkerdőnél kialakított pályán.

Abonyi Vágta továbbjutók
Az Abonyi Vágta felnőtt kategóriájában Krupinczáné Mucsi Enikő Zsófia is továbbjutott az országos versenyre Altin nevű lovával
Fotó: Nagy Balázs

Helyi versenyzők sikerével ért véget az Abonyi Vágta 

A döntőben huszár, vagyis felnőtt kategóriában Decs versenyzője, Tóbiás Zsuzsa bizonyult a leggyorsabbnak Galaxy nevű lovával, másodikként a tahitótfalui Rigó Lotti ért célba, aki Licino Gidran-48 (Jonagold) nyergében vágtázott, harmadikként pedig a házigazda Abony lovasa, Krupinczáné Mucsi Enikő Zsófia futott be Altinnal. 

A kishuszár vágtát Pestszentlőrinc versenyzője, Juharos Jadviga nyerte Kassim nyergében. Másodikként a törökszentmiklósi Csontos Gréta vívta ki a szilvásváradi indulás jogát, aki GL Cronus-szal remekelt.

A huszárgyerek futamot Holczer Hanna, Abony versenyzője nyerte Techon Mayo-val, a második leggyorsabb a hortobágyi Klicsu Vince volt, Ricsi nevű lovával.

Az októberi, országos versenyre készülhetnek a nyertesek

Mindannyian bejutottak az október 5-én és 6-án, Szilvásváradon megrendezett Nemzeti Vágta indulói közé. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Vágta előfutamaként rendezett Abonyi Vágta eseményei péntek estétől szombat estig zajlottak a Parkerdőben, az eseményt számos, érdekes kísérőprogram színesítette, egyebek mellett éjszakai fogathajtás, búzagyűjtés a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program részeként, sikeres csikós tokány-főző rekordkísérlet, csikós bemutatók, és számos színpadi produkció. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában