Szombattól látogatható

2024.07.19. 15:30

Viharkárok miatt zárva van a szabadstrand Nagykörűben

Meglehetősen nagy vihar csapott le a minap Nagykörűre is. A Tisza-parti település szabadstrandját sem kímélte a szél, az eső, fakidőlések és viharkárok miatt le kellett zárni a területet.

Rimóczi Ágnes

A strand jelenleg le van zárva van Nagykörűben. A szerda esti vihar több fát megrongált, tetemes a viharkár, emiatt szakszerű beavatkozásra van szükség.

viharkár strand Nagykörű
Viharkárok miatt nem látogatható a nagykörűi strand. A büfé is megsérült.
Fotó: Büfé 364,2/Facebook

– A vihar miatt három fa életveszélyes állapotba került, egy csütörtök éjjel ki is dőlt, leszakítva minden elektromos vezetéket, mérőhelyet. A maradék kettő fát ma este kivágják – tájékoztatta a lakosságot Túri Tibor pénteken délelőtt. A polgármester hozzátette: a villamos hálózat helyreállításának idejét az Opusz Titász egyelőre nem tudta megmondani, remélhetőleg az is megtörténik mielőbb. 

– Tehát, ha este ki lesznek vágva a fák, akkor szombattól újra látogatható a strand. Autóval és gyalogosan szükséges lesz elkerülni az elszalagozott, villamos vezetékek körüli lezárt részt, de a többi terület autóval is megközelíthető lesz – tette hozzá a településvezető.

A vihar a területen lévő strandbüfét sem kímélte. Ahogy a tulajdonosok beszámoltak és arról képet is közzétettek: a lenti kiülős részre rászakad egy méretes faág, ami megrongálta a tetőt. A vihar okozta problémák miatt egyébként pénteken a komp sem jár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában