Viharkár

2024.07.24. 18:00

Viharkár: megbontotta a községháza tetejét az erős szél Tiszainokán

A legutóbbi nagy széllökések megbontották a tiszainokai községháza tetejét. A viharkár a kúpcserepeket érinti leginkább, pályázati lehetőséget keresnek a tető javíttatására.

Pakainé Pusztai Nóra

A községháza tetejét megbontotta a vihar, a 100 éves tetőszerkezetről a kúpcserepeket fújta le a szél. A viharkár jelentősnek bizonyul.

viharkár
Kívül-belül megszépült már, viszont az erős szél megbontotta a községháza tetejét Tiszainokán. A viharkárokat pályázati forrásból enyhítenék 
Forrás: Kiss Erzsébet Eliza közösségi oldala

– A rendes hódfarkú cserepek is elmozdultak a helyükről, a nagyobb aggodalmat viszont a kúpcserepek jelentik, ilyet ugyanis már nem kapni, sőt talán már a gyártója sem létezik – magyarázta a fő problémát Kiss Erzsébet Eliza polgármester. 

A kárt bejelentették a biztosítónak, várják a jelentkezésüket.

– Nem tudom, hogy tűzoltó munkában hogyan lehet megjavítani, de meg kell, illetve keressük a teljes felújításhoz a pályázati lehetőséget – vázolta.

A falu vezetője szerint az épület a kisebb-nagyobb csinosítások, korszerűsítések után kibírná a következő ötven évet, de a tető talán a telet sem.

– Egyelőre nincs kiírva semmi pedig a Magyar Falu Program energetikai pályázatára azonnal benyújtanám a szükséges dokumentumokat. Viszont még az is lehet, hogy az összeg nem futná ki a teljes költséget. A tetőcsere vélhetően több mint húszmillió forint, önereje viszont nincs az önkormányzatnak – fejtette ki.

Az összeget azért is becsülik ilyen magasra, hiszen nemcsak a cserepeket, hanem a faanyagot is cserélni kell. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában