Álláspont

2024.07.19. 09:54

Orbán Viktor: Elviselhetetlen, ami a szolnoki kalandparkban történt

Tűrhetetlen és következményekért kiált a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás – fogalmazott az üggyel kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök.

Rózsa Róbert

Elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

szolnoki kalandpark, Orbán Viktor
Következményekért kiált a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: Török János / Forrás: MW-Archív

Orbán Viktor hangsúlyozta: a gyermektáborok szervezői felelősséggel tartoznak a szülőknek a rájuk bízott gyerekekért, vállalják, hogy vigyáznak rájuk, gondoskodnak róluk, és arról is, hogy hasznosan töltsék az időt.

A kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni – és itt láthatóan nem tudtak megfelelni –, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni – jelentette ki az MTI tudósítása szerint Orbán Viktor. Hozzátette: nem fordulhat elő, hogy egy táborban egy felnőtt bántsa a gyerekeket.

Mint hírportálunk is beszámolt, megdöbbentő gyermekbántalmazás történt a szolnoki kalandparkban, ahol egy felnőtt felrúgott egy kisgyereket. Az esetet a kalandpark kamerája rögzítette, ennek nyomán a kalandpark feljelentést tett, az ügyben a rendőrség nyomozást indított.

Kiderült, a gyermekbántalmazást a jászberényi Yakuzák SE vezetője követte el, aki ezt követően minden tisztségéről lemondott, a Magyar Karate Szövetség pedig eljárást indított ellene.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában