Bejelentés

2024.07.09. 18:00

Idén Karcagon hirdetik ki az év polgármesterét

Voksolni augusztus 1-től egészen a hónap utolsó napjáig lehetséges, egy e-mail címről egy szavazat adható le. Azokra a városvezetőkre lehet szavazni, akik június 9-én hivatalban voltak.

Daróczi Erzsébet

Szeptember 18-án a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központban rendezik meg az immár 29. alkalommal meghirdetett Polgármesterek Randevúja rendezvényt.

Szepesi Tibor, polgármester, szavazás
A tavalyi esztendőben Szepesi Tibor, Karcag polgármestere vehette át az elismerést
Fotó: Daróczi Erzsébet

Az esemény sajtótájékoztatóját kedden, a karcagi városházán tartották, ahol Szepesi Tibor polgármester, dr. Oltványi Tamás ötletgazda-rendező, a Szféra Európa Kft. ügyvezetője, valamint F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő ismertette a részleteket.

– Polgármesterként nagy örömmel fogadtam, hogy ebben az évben Karcag adhat otthont ennek a nagyon színvonalas és neves rendezvénynek, ahova az ország számtalan pontjáról, minden kis és nagy településéről várjuk az érdeklődőket, a polgármester kollégákat. Kíváncsian várjuk, hogy idén ki kapja a díjat – mondta a városvezető, aki tavaly Zalaegerszegen vehette át az év polgármestere díjat.

Dr. Oltványi Tamás szintén örömét fejezte ki, hogy Karcag láthatja vendégül idén ezt az önkormányzati területen legnagyobb hagyománnyal rendelkező magyarországi rendezvényt.

– Ebben az esztendőben különleges az időpont, hiszen az önkormányzati választás után vagyunk, de október 1-től lépnek hivatalba az újonnan megválasztott testületek. Ezért mindenkit szeretettel invitálunk, azokat is, akik régóta regnálnak, és azokat is, akik majd csak ezt követően állnak munkába – mondta a főszervező.

Egész augusztusban tart a szavazás

Mint kiderült, a Szféra Kft. magán rendezvényének fővédnöke Navracsics Tibor miniszter. Az év polgármesterét, alpolgármesterét és jegyzőjét internetes szavazáson választják meg. A szavazás a www.szferaeuropa.hu honlapon lehetséges, voksolni augusztus 1-től egészen a hónap utolsó napjáig lehetséges, egy e-mail címről egy szavazat adható le. Azokra a városvezetőkre lehet szavazni, akik június 9-én hivatalban voltak.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő szerint a rendezvény unikumnak számít. Számára is nagy büszkeség hogy Karcagon rendezik az idei eseményt.

– Arra is büszke vagyok, hogy 2023-ban Szepesi Tibor volt az év polgármestere a szavazás alapján. A karcagi kulturális központ, a Sámándob egy kitűnő alkalom lesz arra, hogy kulturált, különleges környezetben a polgármesterek, a cégek, a döntéshozók találkozhassanak – zárta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában