Apad a folyó

2024.07.09. 15:36

Szerdán újra kinyit a szolnoki szabadstrand

Elkezdődött a lassú apadás a Tiszán. És mivel hőség van, újra kinyit a szabadstrand Szolnokon.

Rimóczi Ágnes

Az elmúlt napokban megemelkedett a Tisza vízszintje, most azonban elkezdődött a lassú apadás. Nemsokára újra fürdőzhetnek Szolnokon is strandolni vágyók. 

szolnoki szabadstrand
Szerdától újra kinyit a szolnoki szabadstrand
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW-Archív

– Bár a szabadstrand partszakasza még nem a legideálisabb a fürdőzőknek, még magas a vízszint és a megszokottnál erősebb áramlás, ezért fokozott óvatosságra intjük a fürdőzni vágyókat – hívta fel a figyelmet a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. sajtóosztálya, amikor arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a nagy melegre való tekintettel újranyitják a szabadstrandot július 10-én, szerdán.

– Továbbra is hőségriadó van érvényben, kérünk mindenkit, hogy megfelelően felkészülve menjen ki a strandra, felhevült testtel semmiképp ne ugorjanak a folyóba. Használjanak napvédő krémeket és fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot – nyomatékosítottak az illetékesek. 

Ahogy megtudtuk: a strand büféje nyitvatartási időben étellel és itallal áll a vendégek rendelkezésére. A strand délelőtt tíz és este nyolc között tart hivatalosan nyitva, a büfében hétköznap déltől és este nyolcig, hétvégén pedig tíztől este nyolcig várják a vendégeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában