Ünnepélyes átadás

2024.07.14. 15:02

Kalózhajóval és labirintussal is bővült a strandfürdő játszótere Jászboldogházán - galériával

Jó hangulatban telt szombaton a Boldogházi Strand Napja, amelynek fő célja a helyi közösségek, értékek erősítése és a szórakoztatás volt. A rendezvény ünnepélyes megnyitóján kitüntetéseket adtak át és a gyerekek nagy örömére cukorágyúval avatták fel a strandfürdő új játszóeszközeit.

Illés Anita

Az önkormányzat idén is a helyi civil szervezetek, közösségek együttműködésével rendezte meg szombaton a Boldogházi Strand Napját, mely összehozta a falu apraja-nagyját, hazahívta az elszármazottakat. A strandfürdő területén tartott színes programkavalkád egyik fénypontja az ünnepélyes megnyitó volt. 

strandfürdő
Gyerekzsivajtól és zenétől volt hangos szombaton a jászboldogházi strandfürdő. A falunapi rendezvényen Zoltán Erika is fellépett. 
Fotó: Pesti József

Idén is a strandfürdő adott helyet a falunapi ünnepségnek, melyen kitüntetéseket is átadtak 

- Különbözőek vagyunk, de van bennünk egy közös pont, hogy mind jászboldogháziak vagyunk. Mindannyian kivesszük a szerepünket a közösségi életből. Szépítjük és építjük otthonunkat, vagy éppen közösségi munkát végzünk. Próbáljuk meg ne mindig azt keresni, hogy mi miért nem jó. Legyünk büszkék eredményeinkre és legyen közös célunk a település szebbé, jobbá tétele – mondta ünnepi beszédében Koczáné dr. Fehérváry Mária polgármester, kiemelve, hogy összefogással nincs lehetetlen, minden nehézség megoldható. Az eseményen Pócs János országgyűlési képviselő és Berki László regnáló jászkapitány is köszöntötte a jelenlévőket. Hagyományosan a falunapi rendezvényen adták át a legfontosabb helyi kitüntetéseket. A képviselő-testület döntése alapján a díszpolgári címet ebben az évben Besenyi Vendel elszármazott lakos kapta a jászboldogházi helytörténeti kutatásokban, a település múltjáról szóló kiadványokban végzett kimagasló színvonalú, értékteremtő munkájáért. Jászboldogháza községért kitüntető címet adományoztak Matók Dezsőné részére, aki munkájával több évtizede szolgálja a helyi közösségeket, egyesületeket. Nagyné Matók Anikó a szülői munkaközösségben és a Boldogházi Gyermekekért Alapítvány kuratóriumában végzett áldozatos munkájáért kapta meg a Jászboldogháza községért kitüntető címet. 

strandfürdő
Gólyalábas társulat is közreműködött a játszóeszközök átadásán. A szalagot Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke (balra), Koczáné dr. Fehérváry Mária polgármester (középen) és Pócs János országgyűlési képviselő (jobbra) vágták át. 
Fotó: Pesti József

A cukorágyúból kilőtt édes finomságokat örömmel gyűjtötték össze a gyerekek 

Az ünnepségen közreműködött a Csillagvirág Énekkar, az óvodások és mazsorett csoportok műsora után átadták a strandfürdő új játszóeszközeit. Elhangzott, hogy az önkormányzat sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban a játszótér fejlesztésére, mely több mint négymillió forint értékben valósult meg. A projekt keretében három játszótéri eszközt szereztek be. Köztük egy kalózhajót, amely a tenger hullámaira kalauzolja el a gyerekeket, fejlesztve a fantáziájukat, képzelőerejüket. Emellett a gyerekek tájékozódási képességét fejlesztő labirintussal, valamint egy kis mozdonnyal és vagonnal is bővült a kicsik játszóbirodalma, melyet a Hórihorgas Hujákolók Gólyalábas Társulat közreműködésével és cukorágyúval avattak fel. A lurkókat csillámtetkó, arcfestés, íjászkodás és ugrálóvár szórakoztatta. Este vacsorával, koncertekkel várták a kikapcsolódni vágyókat. 


 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában