Programajánló

2024.07.04. 18:00

Programok hétvégén: számos koncert várja a kikapcsolódni vágyókat a Jászkunságban

Akikért a zene szól emlékkoncert, utcazene fesztivál, jászsági családi napok, kiállításmegnyitók. A hétvégi programok között szinte mindenki megtalálhatja a magának tetszőt.

Molnár-Révész Erika

Számos zenés rendezvény sok-sok fellépővel és koncerttel, többnapos családi fesztiválok főzőversenyekkel, fogathajtással, különleges japán nap anime-figurákkal és játékokkal – ilyen szórakozási lehetőségeket is kínálnak azok a programok, melyekkel hétvégén várják a kikapcsolódni vágyókat a Jászkunságban. 

DSC_9137
Tavaly nagy sikerrel zajlott az Akikért a zene szól című, többnapos emlékkoncert Szolnokon, a hétvégi programok között ez a rendezvény is megtalálható. Képünkön a Reunion Rock együttes a Dokk Terasz színpadán
Fotó: Kiss János  / Forrás: MW Archív

Pénteki programok 

SZOLNOK 

Délután 16 órától SzínszeretŐ címmel kiállítás nyílik a Verseghy Ferenc Könyvtárban Bódi Anikó mandalafestő munkáiból. A tárlat július 25-ig tekinthető meg.

Folytatódnak a csütörtökön elkezdődött, 15. alkalommal megrendezett "Akikért a zene szól" című zenei emlékfesztivál programjai a Dokk Teraszon. Az "A" színpadon 17 órától a Milford Sound, 19-től a The MilfGlue, 21 órától az Edda Forever, 23 órától a Queentett, hajnali 1-től a Képlet(t) lép fel. A "B" színpadon eközben 17.50-től Misa doki, 18-tól Rontó Guszti, 20-tól a The Hedgehogs, 22 órától a The Airship, 24 órától a The Big Bang ad koncertet. 

TÖRÖKSZENTMIKLÓS 

Folytatódnak a Szentmiklósi Napok programsorozat eseményei. 14 órakor kerül sor az Elszármazottak baráti találkozójára az Ipolyi Közművelődési Központban. 15 órától "utcazenészekkel" népesül be a Kossuth tér. A Zenei Piknik– XVI. Utcazene Fesztiválon hajnali 1 óráig lépnek fel a különböző előadók, együttesek. 16 órától a Lábassy János Ipar- és Gyártörténeti Alapítvány ünnepi ülését és koszorúzást tartanak a Klein-Lábassy Kultúrkúriában. 16.30-tól nyílik Időutazás II. – Törökszentmiklós régen és ma címmel Molnár Sándor és Horniczky Kristóf fotókiállítása az Ipolyiban. 18 órakor a Kossuth téren hirdetik ki a Tiszta udvar, rendes ház” és a „Legszebb konyhakertek” pályázatok eredményeit.

JÁSZDÓZSA 

15 órakor szentmisével kezdődik a XXIX. Hagyományőrző Dósai Napok programsorozat a Szent Mihály főangyal templomban. A 16 órás megnyitó után, melyet az Erdős Otthonban tartanak, kiállítás nyílik Ezerszínű naplemente címmel. A 10 éves I. Jászkun Honvéd Zászlóaljról szóló tárlat 16.30-kor nyílik a könyvtárban, 17 órakor kerül sor a Dósai Alkotótábor záró kiállítására a petőfi Sándor Művelődési Házban. 19 órakor az óvodától rajtol a Tarna-parton zajló Fut a "Dósa" futóverseny, 21 órakor a Zaporozsec zenekar ad élő koncertet a Szent Mihály téren.

JÁSZÁROKSZÁLLÁS

Elkezdődnek a XXIII. Árokszállási Nyár című programsorozat rendezvényei a XXII. Fortuna TSE Táncgálával 18 órától a Széchenyi István Általános Iskola Szent Vince úti tornatermében. A 120 perc alatt a Föld körül című eseményen meglepetésvendéggel is készülnek. 

ÚJSZÁSZ

Anime kvízestet tartanak a művelődési házban 18 órától. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. 

Szombati programok

JÁSZDÓZSA

Reggel 6 órakor horgászversennyel folytatódnak a XXIX. Hagyományőrző Dósai Napok programjai a Tarna-parton. 7 órakor kezdődik a Jászsági népi ételek főzőversenye a Szent Mihály téren. 8 órától 13-ig motoros kiállítás, 9-től 17 óráig a tájházban különböző programok, 14-től 18 óráig népi játszóház és kézműves sarok várja az érdeklődőket a könyvtár udvarán.Délben kerül sor az erdeményhirdetésre, 17 órakor pedig a díszünnepségre. 17.30-kor Kátai Viktória lép fel, 18.30-tól a Cintányéros Cudar Világ című operett előadásra kerül sor, 20 órától az Edda Tribute Zenekar ad koncertet, 22 órától a Nosztalgia zenekarral utcabálon lehet mulatni. 

JÁSZÁROKSZÁLLÁS 

6.30-tól zenés ébresztővel folytatódnak a XXIII. Árokszállási Nyár című programsorozat eseményei. 8 órakor a megnyitóval rajtol a XXIII. Árokszállási Birkafőző Verseny, 8.30-tól színpadi programok kezdődnek, melyek egészen hajnal 1 óráig tartanak. Kísérőrendezvényként kiállításmegnyitók, egészségnap, kakaskukorékoló és kakas szépségverseny, ingyenes gyermekprogramok, valamint kézműves és kirakodóvásár is várja az érdeklődőket. 

TÖRÖKSZENTMIKLÓS

Reggel 9 órakor Kispályás Labdarúgó Bajnokság kezdődik a Városi Sportpályán a Szentmiklósi napok keretében. 19 órakor a Neoton Família lép fel az Ipolyi Közművelődési Központ parkolójában. 

TÚRKEVE

Fogathajtó versenyt tartanak reggel 9 órától a Győrffy tanyán. A verseny időtartama alatt büfé is várja az érdeklődőket. A rendezvény díjmentesen látogatható, ideje alatt a gazdasági udvar is megtekinthető. 
TISZAFÜRED

Reggel 10 órakor a Tiszafüred Horgász és Családi Kemping főbejárata előtt lehet gyülekezni a 11 órakor rajtoló Tisza-tavi kenus vadontúrára. A túra hossza 10 kilométer. 

NAGYKÖRŰ

Minden szombaton 14 órától szünidei kézműves foglalkozásra várják a gyermekeket a művelődési házba.

TISZADERZS

A Magőrlő Művészeti Központban 13 órától 18 óráig kerül sor Bernát Zsófia Mária képeiből rendezett kiállítására. 

SZOLNOK

Reggel 9.30-kor nyitja meg kapuit a SzolnoCon a Verseghy Ferenc Könyvtárban, és a Kossuth téren. A japán-magyar kapcsolatokról szóló rendezvény több helyszínen zajlik majd az épületen belül is, egyebek mellett origami, workshop-ok, koncertek, bazárok, előadások, harcművészet is várja az érdeklődőket. Míg a Kossuth téri programok ingyenesek, az épületben zajló eseményekre a jegyet online, előre kell megváltani.

Folytatódnak a csütörtökön elkezdődött, 15. alkalommal megrendezett "Akikért a zene szól" című zenei emlékfesztivál programjai a Dokk Teraszon. Az "A" színpadon 17 órától a Molnár Gitár Band, 19-től a Terjéki Kata& Friends, 21 órától a Lady Macbeth, 23 órától a Molnár Róbert Band, hajnal 1 órától a Plebs zenekar lép fel. A "B" színpadon eközben 16.30-tól a Kisboros Akusztik, 18-tól a FreeBirds, 20 órától a Spesnew, 22-től a White Hearts, éjféltől a Mohkaar ad koncertet. 

KISÚJSZÁLLÁS

A Vigadóban délután 15 órától kezdődik a Zenés Bolhapiac nevű rendezvény. Az események ingyenes mozizással kezdődnek, 17 órától az udvaron indul a bolhapiac és kézműves vásár, valamint a Fúvószenekari Találkozó. 19 órától felnőtteknek szóló mesével, 20-tól 24 óráig retró kerti party-val várják a szórakozni vágyókat. 18 és 21 órakor a labdarúgó EB negyeddöntőit óriáskivetítőn lehet megtekinteni. 

TISZAFÖLDVÁR

Reggel 8 órától nyitja kapuit a XII. Tiszazugi Nyugdíjas Fesztivál a strandfürdőben. A vidám eseményre nem csak a nyugdíjasokat várják. A műsorok a szabadtéri színpadon 9 órától kezdődnek. 

Dédszüleink napközije, a kávéház címmel tart előadást Saly Noémi művelődéstörténész 17 órától a Tiszazugi Földrajzi Múzeumban.

Vasárnapi programok 

TÖRÖKSZENTMIKLÓS

Reggel 7.30-tól már lehet gyülekezni a Szentmiklósi Napok keretében tartott Hagyományőrző Fogatosok Baráti Találkozójára az Alatkai úton található Simon Lovastanyán. 9.30-tól a fogathajtók, majd a lovasok tartanak bemutatót. Az élőzenés ebéd után szintén fogathajtók és lóhátasok mutatkoznak be, 15.30-kor kerül sor az emlékplakettek átadására. A nézőket kocsikázási és lovaglási lehetőséggel, a gyermekeket ugrálóvárral és játszóházzal várják az esemény ideje alatt.

SZOLNOK

Reggel 9 órától jógára várja az érdeklődőket Bíró Melinda a Tiszaligetben a játszótér és az üdülősor közötti füves területen. Az esemény időtartama körülbelül másfél óra. 

Folytatódnak a csütörtökön elkezdődött, 15. alkalommal megrendezett "Akikért a zene szól" című zenei emlékfesztivál programjai a Dokk Teraszon. Az "A" színpadon 17 órától a Hippi New Area, 19-től a HBR Emlékzenekar, 19.45-től a Pop Consort, 20 órától a Smart együttes, 21.30-tól aMusicuM zenekar ad koncertet. A "B" színpadon eközben 18 órától a Reuninon Rock zenekar, 20.50-től Ifj. Sárkány Sándor lép fel. 

JÁSZÁROKSZÁLLÁS

A XXIII. Árokszállási Nyár című programsorozat részeként 18 órától Csoki-Futópartit tartanak a városi strand füves területén. A táv 700 méter.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában