Prima-díj

2024.07.17. 19:00

Évtizedekig vezette a kunszentmártoni sportegyesületet a Prima-díj jelölt

Veres István nemrégiben ünnepelte kilencvenedik születésnapját. A kunszentmártoni tanácsnok számos elismeréssel büszkélkedhet, nagyra értékeli, hogy a Prima-díj jelöltjei közé is bekerült.

Pakainé Pusztai Nóra

Veres István 1933. október 7-én látta meg a napvilágot Kunszentmártonban, a családjában hatodik gyermekként született. Az elemi hat osztálya után átíratták a polgári iskolába, ahova még 4 évet járt. Már gyerekként is nagyon megtetszett neki az asztalos szakma, a szomszéd műhelyében sok időt töltött, így hát ő is ezt a hivatást választotta. Bár döntését némiképp a kényszer szülte, hiszen városukban nem működött gimnázium, Szolnokon meg nem kapott kollégiumi helyet.

prima-díj jelölt, Veres István
A Prima-díj jelölt Veres István szerető felesége mindenben támogatja
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

– Magam is úgy gondoltam, hogy a tanulásból sosem elég, ezért felvételiztem a budapesti Bólyai Faipari Technikumba, majd a műszaki egyetemre – sorolta iskoláit.

Kinevezték a kunszentmártoni 628-as Szakmunkásképző és Szakközépiskola faipari szakelméleti tanárnak.

1959-ben kötötte össze életét Gácsi Margittal, majd 1974-ben megszületett lánya, aki három gyönyörű unokával aranyozta be életüket, akikre nagyon büszke. A tanácsnok számos kezdeményezést felkarolt a városban, munkája nyomán készült el néhány éve az Érparti kálvária szoborcsoport. Több szakmai és városi kitüntetés birtokosa lehet, ilyenek például szülővárosának díszpolgári címe, a Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany fokozata, Kiváló Munkáért kitüntetés, Szövetkezeti Érdemérem, 1994-ben megkapta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Labdarúgásért Nagydíjat.

A sorból a Prima-díj még hiányzik, amire idén sport kategóriában jelölték.

– A sporttal úgy kerültem kapcsolatban, hogy a Kunszentmártoni Tornaegylet (KuTe) alapítója, első elnöke belém plántálta a mozgás szeretetét. Alkalmasnak talált, hogy a helyébe lépjek. Így is volt, megválasztottak elnöknek, kevés kihagyással évtizedekig vezettem az egyesületet – tekintett vissza a tanácsnok. A Megyei Labdarúgó Szövetség az elnökség soraiba választotta, ahol két cikluson át dolgozott.

– Nagy büszkeség volt, amikor csapatunk felkerült az NB I B-osztályban – emelte ki. Sokat tett a sportpálya és annak környékének fejlődéséért. A korszerűsítésre, a szakosztályok működtetésére mintegy százmillió forintot szerzett, így vásároltak mikrobuszt, ebből szereztek be a lelátóra 300 széket, vagy például ebből a fedezetből jutott az elektromos locsolás kiépítésére és az edzőpálya megvilágítására. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában