Hőségriadó

2024.07.11. 11:25

Átírja a programot a hőség, óvintézkedéseket jelentettek be a berényi fesztivál szervezői

Az előrejelzések szerint rekkenő hőség lesz az elkövetkezendő napokban is. A tartós hőhullám nem kíméli a csütörtökön este kezdődő Daban Horz Feszitvált sem, ezért óvintézkedéseket hoztak a szervezők.

Illés Anita

Ahogy arról korábban beszámoltunk fergeteges bulikat, gasztronómiai kalandokat, családi programokat és felejthetetlen élményeket ígér az első Daban Horz Fesztivál július 11 és 13. között Jászberényben, a JP Arénában. Nagyon forró napok várnak a fesztiválozókra, a tartós hőség senkit nem kímél, ezért óvintézkedéseket hoztak a szervezők. 

óvintézkedés, hőség, fesztivál
Rekkenő hőségre lehet számítani az elkövetkezendő napokban, ezért óvintézkedéseket hoztak a fesztivál szervezői
Fotó: Illusztráció / Forrás: Shutterstock.com

Rákapcsol a kánikula, az óvintézkedések betartására kérik a fesztiválozókat

A fesztivál területének több pontján párakapukat helyeznek el. A szervezők folyamatos orvosi szolgálatot biztosítanak, hideg italokkal, üdítőkkel és egy fedett harminc méteres sátorral készülnek – tájékoztattak a rendezvény közösségi oldalán. Közölték azt is, hogy a szombati gyermekprogramokat nem a JP Aréna udvarán, hanem naptól védett helyen, a csarnokban rendezik meg. A kalandparkot nem tudják felállítani a hőség miatt, mert a fémszerkezet komoly égési sérüléseket okozhat, így ez a program elmarad. Arra kérik a fesztiválozókat, hogy használjanak naptejet, kalapot, világos, szellős ruhákat viseljenek és igyanak sok folyadékot. Felhívták a figyelmet, hogy a fesztivál területén folyamatosan megtalálják a szervezőket és a biztonsági szolgálatot, akik mindenben segítenek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában