Voksolás

2024.07.16. 16:00

Eredményes lett az online „népszavazás”, gyérítik a szúnyogokat Alattyánon

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Huszár Arnold polgármester közösségi oldalán indított szavazást arról, hogy szükséges-e Alattyánon szúnyoggyérítés. A különös „népszavazáson” 301 fő adta le voksát, többségük a szúnyogirtás mellett. A helyiek döntését figyelembe véve, július 16-án, kedden este csapnak le a vérszívókra. Mutatjuk, hogy milyen eljárást vetnek be.

Illés Anita

Július 12-ig tartott a különös „népszavazás”, amelyen többségben voltak a szúnyoggyérítés pártiak. A polgármester közösségi oldalán indított szavazáson 301 fő voksolt. A válaszadók 94 százaléka szerint szükség van szúnyogirtásra a településen. 

népszavazás
Eredményes „népszavazás” után indul a szúnyogirtás Alattyánon 
Fotó: Shutterstock.com / Forrás:  Illusztráció

Győztek az igenek az online „népszavazáson”, retteghetnek a vérszívók

– A lakosság döntött. Hamarosan szúnyoggyérítés lesz Alattyán belterületén – közölte hétfőn közösségi oldalán Huszár Arnold. A részletekről kedden osztott meg bővebb információt a polgármester. Tájékoztatásából kiderül, hogy július 16-án 20 órától földi úton történő kémiai szúnyoggyérítés lesz a faluban. Eső vagy nem megfelelő időjárási viszonyok miatt július 18-án, csütörtökön végzik el a kezelést, mely során Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert alkalmaznak.

A lakosság részére javasolt intézkedések a beavatkozás idején: szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. 

A kezelés alatt és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák, ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék ki vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízfelületeket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában