Élmények

2024.07.14. 14:30

Mókaland – Kincset vadásztak és sárkányhajóztak a gyerekek szandaszőlősi táborban

Az elmúlt héten lezajlott a Szandaszőlősi Művelődési Ház nyári táborának első turnusa. Július 15-től újabb csapatot várnak Mókalandozni a szolnoki városrészben.

Rimóczi Ágnes

Ha nyár és vakáció, akkor Mókaland tábor. Legalább is Szandaszőlősön már szinte hagyomány, hogy a szünidejüket töltő diákokat több turnusban is fogadják, s változatos programkínálattal várják a Szandaszőlősi Művelődési Ház munkatársai.

Mókaland
Együtt a csapat! Sikeresen lezajlott a Mókaland tábor első turnusa Szandaszőlősön
Forrás: Szandaszőlősi Művelődési Ház

Az elmúlt héten sikeresen lezajlott az első tábori turnus, visszajelzések alapján a gyerekek nagyon jól érezték magukat.

– A testvérem már volt korábban is Mókalandozni, én először vettem részt a szandaszőlősi táborban. Bevallom, kicsit tartottam tőle, mert a nővéremen kívül nem volt más ismerősöm, de gyorsan beilleszkedtem és nagyon jó programokon vettem részt – mesélte a tábor záró napján az ősszel második osztályt kezdő Bendegúz. Számára, ahogy elmondta, a legjobb a strandolás volt.

Izgalmakat rejtett a Mókaland tábor

A fürdőzés MÁV strandon a többiek listáján is dobogós program volt, de azért akad még jócskán kedvenc elfoglaltság. Így például a sárkányhajózás, a gyerekek a Holt-Tiszán ültek be a különleges hajóba.

Az első tábori nap egyébként ünnepélyes eskütétellel kezdődött, majd bejárták az épületet, hogy minden gyerek tudja, mit hol talál. Még annál is többet, hiszen titkos helyekre is eljutottak az épületben. Ezek után bemelegítésként közös sorverseny következett, majd vízibombát dobáltak, ami a nagy melegben igazi felüdülés volt. A nap délutánján kézműves foglalkozáson vettek részt a diákok, majd Ujlaki Csaba tartott csillagászati előadást nekik.
Másnap a belvárosban kincsvadászaton vettek részt a gyerekek, természetesen mindenki meg is találta a kincseket. Sőt még egy hűsítő fagylaltot is kaptak. Délután a rendőrség munkatársai érkeztek a tábor központjába, a művelődési házba, ahol ügyességi KRESZ pályával, twisterrel, puzzle-vel, részeg szemüveggel és sok más játékkal szórakoztatták a gyerekeket, akiknek persze sok hasznos infót is átadtak a szakemberek. 

Nagy sikert aratott a rendőrautó, melybe beülhettek a gyerekek, kipróbálhatták a szirénát és a hangosbemondót is.

 A harmadik nap volt a sárkányhajózásé. A fárasztó evezés és a jól megérdemelt ebéd után saját neves karkötőt készítettek és kókuszgolyót gyúrtak a gyerekek. Az utolsó napon egy közös mozizással vezették le a hét nyüzsgését, zárásként tábortűznél virslit sütöttek. A mostani héten hasonló mozgalmas és nem kevésbé izgalmas programokkal várják a második turnusban Mókalandozó gyerekeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában