Hálásak a támogatásokért

2024.07.19. 17:22

„Erre nem lehet felkészülni érzelmileg” – Merse baba sikeresen túl van a szívműtéten

Az abonyi kisfiú történetét mára sokan ismerik. Merse baba még nincs egy éves, mégis hatalmas küzdelmekkel kellett megvívnia idáig. Családja, rokonok, barátok, ismerősök de még ismeretlenek is egy emberként fogtak össze érte és támogatják őt az útján.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

A csöppségről már az anyaméhben kiderült, hogy több egészségügyi problémával fog megszületni. Ezek közül néhányat a világra jöttét követően azonnal orvosoltak, de maradtak még csaták. Legutóbb egy szívműtéten esett át, amely jól sikerült, Merse baba otthon lábadozik és erősödik.

Merse baba
A mosolygós Merse baba sikeresen túl van a szívműtéten, most az a cél, hogy gyarapodjon, erősödjön, fejlődjön.
Fotó: Facebook.com / Abony város hivatalos oldala

Merse baba édesapja a jövőbeli feladatokról is beszámolt

– Egy hete itthon vagyunk már, holnap lesz az első kontrollvizsgálat – kezdte Krupincza Tamás, Merse édesapja. Hozzátette, ezt követően aktív rehabilitáció vár a kicsire, a fókuszt a mozgásfejlesztésre helyezik.
– A szíve miatt alapból lassabban fejlődött a mozgása, hamar elfáradt. Amit eddig felépítettünk, azon ismét dolgozunk kell, hiszen a műtétet követően három hétig feküdt, bár voltak gyógytornák, de sok mindent kell behoznunk – fogalmazott az édesapa.
Krupincza Tamás elmondta, a kontroll után segítenek nekik a környéken mozgásfejlesztő szakembert keresni, aki alkalmazkodni tud Merse igényeihez, amelyek egyebek mellett a sztóma miatt sajátosabbak.

Az embert próbáló időkben Merse mosolya ad erőt a családnak

Az édesapa elárulta, leginkább a műtét körüli másfél, két hét volt nagyon nehéz számukra.

Erre nem lehet felkészülni érzelmileg... 

– fogalmazott. Az operációt követő napokban, hetekben azonban némiképp csökkenni kezdett a nyomás a szülőkön.

– Ahogy napról napra láttuk, hogy jobban van, hogy egy szinttel lentebb és lentebb került a kórházban, az mindig jel volt: mindjárt indulhatunk haza – mondta Krupincza Tamás.

Az első három nap otthon azért nehézre sikeredett, a klímás kórházból a kánikulába érkezni, ez eléggé megviselte a csöppséget. 

– Most már sokkal jobb a kedve, ez nekünk is sokat segít. Mosolyog. Már a kórházban is ezt tette, pedig mi aggódtunk, hogy vajon fog-e még mosolyogni… – osztotta meg az édesapa.

– A gyerekek hatalmas küzdők. Az ember belegondol, hogy mi felnőttek hetekig nyomjuk az ágyat az influenzával, szinte szenvedünk. 

Ő meg egy héttel a szívműtéte után már mosolygott! Ez rengeteg erőt ad nekünk

 – fogalmazott Krupincza Tamás.

Hálásak a támogatásokért

A fiatal édesapa kiemelte, nagyon hálásak minden támogatásért és megérinti őket, mennyien összefogtak a családjukért.

– Leginkább a Budapestre feljáráshoz volt szükségünk támogatásra, nagyon jól esik, hogy ennyien hozzájárultak ehhez. Hogy mit hoz a jövő, azt még pontosan nem tudjuk. Még két műtét vár a kisfiunkra, ezek már valószínűleg jövőre tolódnak. Most az a fontos, hogy erősödjön, gyarapodjon és fejlődjön – részletezte az édesapa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában