Kreatív gazdaság

2024.07.25. 11:00

A kulturális turizmus trendjeiről is szó volt a nemzetközi projekt találkozóján

A második munkacsoporti megbeszélést tartották nemrég a Commheritour pályázat keretében Jászberényben. A nemzetközi projekt célja egyebek mellett a helyi hagyományokon alapuló kézműves tevékenységek piacra jutásának ösztönzése, a kreatív gazdaság és kulturális turizmus erősítése.

Illés Anita

A január elsején indult, harminc hónapig tartó nemzetközi projektben a jászberényi önkormányzat vezető szerepet tölt be szoros együttműködésben a Jászsági Népművészeti Műhely Egyesülettel. Célja többek között, hogy elősegítse a helyi hagyományokon alapuló kézműves tevékenységek fennmaradását és erősítése annak szerepét a helyi foglalkoztatásban, valamint a kreatív gazdaság és turizmus területén. 

nemzetközi projekt
A kézműves termékek piaci helyzetét is elemezték a Commheritour nemzetközi projekt találkozóján Jászberényben
Fotó: Pesti József

Turisztikai vonzerővel rendelkező termékek piacra jutását is segíti a nemzetközi projekt

Július 15-én, a második munkacsoporti megbeszélésen a hagyományos kézművesség gazdasági hasznosíthatóságáról, a kézműves termékek piaci helyzetéről és turisztikai fejleszthetőségéről volt szó általánosságban, valamint Jászberény és térsége vonatkozásában. A műhelyfoglalkozást ezúttal Gál-Dobos Beáta etnográfus, a Jászsági Népművészeti Műhely Egyesület elnöke és Konok Edit, turisztikai és gazdaságfejlesztési szakértő vezette. Kitértek egyebek mellett a turizmus helyzetére, a kulturális turizmus trendjeire és áttekintették milyen kézművességen alapuló, turisztikai vonzerőt rejtő termékek vannak a Jászságban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában