Javul az állapota

2024.07.26. 12:00

Jobban van a Széchenyi laktótelep Morzsija

Mindenki kedvence túl van az életveszélyen, hálásan csóvál gondozóinak, óvatosan már egy két-lépést is megtesz.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

A Széchenyi lakótelep Morzsiját az utolsó pillanatban sikerült megmenteni. Olyan súlyos méhgyulladásban szenvedett, hogy a hét elején Budapestre kellett szállítani ahol azonnal életmentő műtétet végeztek rajta. A Szolnok Városi Állatotthon Alapítványnál helyezték el, ahol gondozói árgus szemekkel figyelik az eb minden lélegzetvételét.

NB Morzsi kutya (8 of 11)
Életveszélyes állapotban került Morzsi kutya 
Fotó: Nagy Balázs

Úgy tűnik, túl van a nehezén

A kritikus negyvennyolc óra után már sokkal jobban van, csóválja a farkát és apró sétákat tesz a „szobájában”.

– Közvetlenül a műtét után nagyon elesett és bágyadt volt, de reagált ránk. Ma végre élénkebb, kézből eszik és mozog is a szobában – részletezte Keskenyné Dobos Krisztina, az állatotthon vezetője. Hozzátette, az eb számtalan módon kifejezi feléjük a háláját, amely igazán megindító számukra.

– Ahogyan korábban mondtam, ő nem az a barátkozós típus. Jámbor, békés, még éppen a simogatást is fogadja, de jól elvan a maga kis világában.

Most csóválja a farkát, ha meglát minket, nyalogatja a kezünket, amikor etetjük. Hálás. Ez számunkra nagy boldogság

– sorolta a megható reakciókat Keskenyné Dobos Krisztina.

Morzsi tehát jó úton halad, bár a vezető szerint a vizeletürítéssel még vannak gondok, ha pedig ez így marad, ismét látnia kell egy orvosnak az ebet.

– Bízunk abban, hogy természetes úton rendeződik az ügy, ha nem, akkor természetesen cselekszünk – fogalmazott.

Morzsinak hamarosan saját oldala lesz 

Az állatotthon dolgozói úgy döntöttek, mivel rengetegen érdeklődnek sorsa felől, a kedves „kis öreg” megérdemel egy közösségi oldalt.

– Hamarosan elkészítjük, Morzsi gyógyulásának állomásait ott követhetik majd nyomon a „rajongói” – árulta el az állatotthon vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában