Tönkrement növények

2024.07.26. 15:30

Hőség: szinte megfőttek a zöldségek Püspöki önkormányzati fóliasátraiban

Szinte megfőttek az addig gyönyörű növények a múlt heti forróságban Tiszapüspöki önkormányzati kertészetében. A hőség nem kímélte a paradicsomot, paprikát és uborkát, de tönkrement a tök, a cukkini, és a jégesőben a borsó is.

Molnár-Révész Erika

– Hiába locsoltunk, szellőztettük a fólisátrakat, vagy tettünk bármit, szinte mindent tönkretett a múlt heti hőség– mutatta elkeseredetten az önkormányzati kertészetben Szabó Tünde, a mezőgazdasági mintaprogram vezetője. 

Hőség pusztítás Tiszapüspöki
A hőség a cukkinit is tönkretette a többi zöldséggel együtt – mutatta Szabó Tünde, a mezőgazdasági mintaprogram vezetője és Varga Ida közfoglalkoztatott
Fotó: Mészáros János

Mint elmondta, az addig gyönyörűen fejlődő zöldbab is kiégett, ahogy a tök és a cukkini is a szabadföldön, a fóliasátrakban a paprika, a paradicsom és az uborka pedig gyakorlatilag megfőtt, a borsót jégeső verte el.

A zöldségek értékesítését is meghiúsította a hőség

Tiszapüspökiben számos konyhakerti növényt nevelnek a mezőgazdasági mintaprogram keretében. A megtermelt zöldségek egy részét máskor a helyi piacon értékesítik, más részét savanyítják, de lekvárt is készítenek belőlük. Sajnos, jelenleg mindez lehetetlenné vált, a programban dolgozók már csak a csodában bíznak. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában