Megkérdeztük

2024.07.13. 16:00

Módszerek, praktikák: így küzdenek meg a hőséggel a jászkunságiak

A kánikula napjait mindenki máshogyan igyekszik átvészelni. Vármegyénkben élőket kérdeztünk arról, ki milyen módszerrel száll szembe a hőséggel.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Nagy-Bakta Tibor, Kőtelek

– A hőséget igazán csak hűtött szobában lehet elviselni, vagy klímával az autóban. Otthon most készítjük majd elő a gyermekmedencét egy házi pancsolásra. Ebben az időben még a strandra való eljutás is kihívást jelenthet, úgyhogy inkább ilyen megoldással hűsölünk.

hőség
Nagy-Bakta Tibor, Kőtelek
Fotó: Nagy Balázs

 

Matuz Jánosné, Szolnok

– Nem kedvelem ezt a hőséget. Ha valahová elindulok kendőt teszek a nyakamba, viszek magammal vizet, a legmelegebb órákat pedig igyekszem otthon tölteni. Odahaza van klíma is, időnként bekapcsolom. Momoka, a fiamék kutyája, most nálam van vendégségben, miatta gyakrabban kimozdulunk, de csak óvatosan.

Matuz Jánosné, Szolnok
Fotó: Nagy Balázs

 

Péntek Gergő László, Szolnok

– Nehezen lehet elviselni ezt a meleget, de igyekszik az ember. Hétvégén kimegyek a tiszaföldvári strandra, meg persze a motoros fesztiválra is. Lehet, hogy csobbanni nem fogok, de biztosan jól érzem majd magam, az is sokat javít a helyzeten!

Péntek Gergő László, Szolnok
Fotó: Nagy Balázs

Mészáros Judit, Szolnok

– Küzdünk a hőséggel nagyon, várjuk a lehűlést. Egyelőre otthon töltjük a napokat, kutyánk is van, őt sem szívesen hagynánk magára hosszabb időre. Készülünk a lányom születésnapjára, igyekszünk a vásárlásokat, tennivalókat a korai órákban intézni. Utána otthon pihenünk, hűsölünk.

Mészáros Judit, Szolnok
Fotó: Nagy Balázs

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában