Horgolt polipok

2024.07.27. 11:25

Fura kis állatkák árasztották el a szolnoki kórház gyermekosztályát

Nagy céllal érkeztek a kis állatkák a szolnoki kórházba: szenzációs eredménnyel zárult a Szolnoki Polipműhely legutóbbi gyűjtőakciója. A horgolt polipokból a csecsemő- és újszülött osztály kis lakónak, illetve a koraszülött apróságoknak is bőven jutott.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Hatalmas mennyiségű horgolt polipot és egyéb kedves holmit szállított Nagyné dr. Mészáros Melinda és Kovacsics Dóra, a Szolnoki Polipműhely csoport két adminisztrátora július huszonötödikén, csütörtökön reggel a Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetbe. A korábban szervezett gyűjtőakció eredménye a megannyi polip, kissapka és takaró, melyek végre eljutottak oda, ahová szánták őket.

horgolt polip
Megannyi horgolt polip, kissapka és takaró talált kisgazdára a Hetényi kórházban a Szolnoki Polipműhely legutóbbi gyűjtőakciója után
Fotó: Beküldött fotó

Több száz horgolt polip és holmi talált kisgazdára

– Nagyon hálásak vagyunk az összefogásért, rengeteg támogatást kaptunk. Elképesztő, mennyi szeretetet és energiát fektetettek a készítők minden egyes darabba, méltó helyre kerültek – fogalmazott Nagyné dr. Mészáros Melinda.

Hozzátette, a horgolt polipok közül – gondos fertőtlenítést követően – 243 darab a gyermekosztályra, 110 darab a csecsemő- és újszülött osztályra valamint 224 darab a koraszülött osztályra került. A kórház nevében Farkas Tünde vette át a felajánlásokat.

Remek hatással vannak a picik életfunkcióira

Hírportálunk korábban annak is utánajárt, hogy mekkora jelentőséggel bírnak a horgolt polipok: a koraszülött babák mellé helyezett figurák jó hatással vannak a picik életfunkcióira.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában