Összefoglaló

2024.07.31. 21:00

Szobrot állítanak a zagyvarékasi Smile emlékére – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia kedd délután Öcsödön, ahol egy melléképületben csaptak fel a lángok. A tűz birkákat és sertéseket is veszélyeztetett, ráadásul négyezer liternyi gázolajat tároltak a szomszédos telken.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal a törökszentmiklósi férfival szemben, aki még tavaly nyáron indulatból egy kisméretű kalapáccsal úgy fejen ütötte az egyik férfi rokonát, hogy az másnap belehalt a sérülésbe. A tragikus esetet veszekedés előzte meg.

A szolnoki Campuson rendezték meg a közművelődési szakma legnagyobb országos ifjúsági rendezvényét a napokban. A KözösÉg Fesztiválon tapasztalatot cseréltek a fiatalok és szeniorok.

Emléktáblát avattak Szolnokon, az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál az Országos Légvédelmi Parancsnokság megalakulásának 75. évfordulóján.

Halálra csípett postás, ravatalozó tetejére beköltözött lódarazsak – szinte nincs olyan nap, hogy ne kerülnének be a hírekbe, vagy panaszkodnának a közösségi oldalakon lakososok a csípős rovarok tömeges jelenlétére. A darazsak szaporodásának ugyanis kedvezett az enyhe tél, a királynők vígan kiteleltek hazánkban, így tavasszal már el is kezdhették újraépíteni a kolóniákat. A fészkek eltávolításához mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni.

Gyermekkora óta élete része a rendszeres mozgás, vallja, ahhoz, hogy egy szerep megtalálja a színészt, készen kell állnia mind fizikálisan, mind mentálisan. A területi Prima-díj idei döntőse színház-, film- és táncművészet kategóriában, Sárvári Diána, a Szigligeti Színház művésze.

A méztermelők, eszközgyártók és forgalmazók kiállítását, vásárát szakmai előadások, népművészeti kirakodóvásár és szórakoztató programok egészítik ki. A jászberényi Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó keretében a hagyományoknak megfelelően idén is megválasztják Magyarország mézkirálynőjét.

Több mint kétszázötvenmillió forintos fejlesztés kezdődött meg nemrég Jászárokszálláson. A projekt keretében megújul a Munkácsy utca ivóvíz- és csapadékvíz hálózata, valamint burkolata. A helyiek szerint már időszerű a rossz állapotú gyűjtőút rekonstrukciója, mely hozzájárul többek között a közlekedésbiztonság javulásához és élhetőbbé válik a település.

A BorsOnline munkatársai felkeresték a jászberényi karateedző nagykátai otthonát. A lap szerint A. Tibor bezárkózott a nagykátai házába, a saját kertjébe is alig merészkedik ki, a helyiek szerint bujkál.

A Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred szentesi katonái Szolnokon tartottak éleslövészet-gyakorlatot szerdán.

Szobrot állítanak a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport négylábú kollégájának. Így szeretnék őrizni Smile emlékét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában