Összefoglaló

2024.07.23. 20:40

Megnéztük, mi a helyzet most az abádszalóki strandon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Olvasónk jelezte, mi utánajártunk. Hétfőn este vélhetően este kilenc órától elzárták a vizet az Aranyi Sándor utcában. Minden bizonnyal csőtörés miatt, a szakemberek másnap reggel nyolckor szálltak ki a helyszínre, felderíteni a hiba okát.

Forrás: Szoljon.hu

Évtizedek óta problémát jelent a tiszavárkonyi szakadó part, a település védelme érdekében pedig szükséges a kanyarulat állandósítása, ami különleges technológiát igényel. A kivitelezés georudakkal történő stabilizálásból, valamint parti kőszórásos megtámasztásból áll. Tizennyolc méteres rudakat vernek le a szakaszon, melyeket betonplató erősít meg a felszín felett. Cél a partszakadás megállítása.

Egykor vármegyénk első számú strandja volt. Azóta jó néhány év eltelt – megnéztük, most mi a helyzet az abádszalóki strandon.

A hagyományos, régi izzók lecserélésével jelentős összeget takaríthatnak meg a háztartások. Idén újraindult a Led-csere program Jászárokszálláson, amelyre azok jelentkezhettek, akik az előző akcióban nem vettek részt.

Nagyszabású falunapot szerveznek július 27-én, szombaton Jászszentandráson. A kavalkádot többek között főzőverseny, hagyományőrző előadások, könnyűzenei koncertek, élményvár és utcabál színesíti.

Ismerős a környéken? – tehette fel magának a kérdést egy kunszentmártoni tolvaj. Igen! – adhatta meg a választ. S ha már így van, úgy volt vele, kihasználja a hazai pálya előnyeit...

A megnövekedett tranzitforgalom miatt súlykorlátozást vezetnek be Jász-Nagykun-Szolnok vármegye északkeleti részén. A szigorítás a Tisza-tó környékének egészét, valamint Kenderes és Karcag környékét érinti.

A mentőszolgálat munkáját is megnehezítik a város közterein tartózkodó, gyakran vállalhatatlan magatartást tanúsító személyek. A mentők csak idén összesen 21-szer vonultak ki a Hild téri problémák miatt, az ellátottak között ittas, vagy drog hatása alatt álló egyének is voltak.

A bántalmazott gyermek általában magát okolja a történtekért. Ahogy arról a szolnoki kalandparkban felrúgott kisfiú édesanyja is beszélt, Roli ugyancsak ezen érzésekről számolt be a gyermekbántalmazás után. Krajnyákné Csorba Fanni pszichológussal arra a kérdésre kerestük a választ, hogyan vehetjük észre, ha gyermekünk áldozattá válik, és szülőként mit tehetünk ilyen esetben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában