Összefoglaló

2024.07.07. 20:00

Megnyitották az ország egyik legnagyobb pumpapályáját Tiszaföldváron – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a karcagi férfival szemben, aki ittasan saját fiát késelte meg. A késelés tavaly októberben történt.

hír
Forrás: szoljon.hu

Hivatalosan is átadták az ország egyik legnagyobb úgynevezett pump track, azaz pumpapályáját. Az aszfaltos, kanyargós felületet kerékpárosok, gördeszkások, rolleresek, de még görkorcsolyások is szívesen használják a pumpapálya felületét Tiszaföldváron.

Harmadfokú hőségriasztás van érvényben. Vasárnaptól a MÁV vizet oszt a vasútállomásokon, pályaudvarokon, többek között Szolnokon is. Hétfőtől az autóbusz-állomásokon is kérhet hűsítő vizet, akinek szüksége van rá.

Baleset miatt szünetelt a vonatforgalom Jászapáti és Jászkisér között. Jászkiséren, a Fő úti átjárónál vonattal súrlódott egy személyautó. A balesetben, melynek idején fénysorompó jól működött, senki nem sérült meg.

Szeretettel fűszerezett finom ételek, hagyományok, remek hangulat és közösségi élmény – ezek jellemezték a XXIII. Árokszállási Birkafőző Versenyt, melyen több mint százhúsz főzőgárda mérte össze tudását. Az Árokszállási Nyár egyik legnépszerűbb programján szakavatott zsűri értékelte a finomságokat, számos díjat kiosztottak.

A kisújszállási Vigadó Kulturális Központ udvarán szombat délutántól zenés bolhapiacot tartottak. A program során lehetőség volt arra, hogy új gazdát találjanak azok a tárgyak, amelyektől az eladók szerettek volna megválni, így a szekrényben, többen civil szervezeteknek gyűjtöttek az árusítással.

A hétvégi IV. Kenderesi Zenefesztivál második napján, szombaton a Horthy-ligetben fellépett Angyal Ferenc, Banka Boglárka, illetve Kolostyák Gyula magyar nótaénekes is, őket aztán a Szombati Zoltán-Stelli Péter gitárduó, majd Perge Tibor és Perge Adrián műsora követte.

Várossá válásának negyvenedik évfordulója alkalmából tartott ünnepi képviselő-testületi ülést Tiszafüred. Az ülésen a város legrangosabb elismeréseit adták át, köztük a díszpolgári címeket.

Jelenleg hat fő látja el a mezőőri feladatokat Jászberénybe. A képviselő-testület június végén tartott ülésén napirenden volt a mezei őrszolgálat bővítése is. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a munkavégzés zökkenőmentes, folyamatos biztosítása érdekében végül egy fővel növelték a létszámot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában