Összefoglaló

2024.07.08. 20:00

Néhány másodperc alatt fosztottak ki egy nőt Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Hogy vásárlás után vékonyabb tárcával jövünk ki a boltból, mint amilyennel bementünk, természetes. Az már annál kevésbé, hogy tárcánk tudtunk nélkül karcsúsodik, sőt, tűnik el. Pedig épp ez történt a minap egy szolnoki asszonnyal, aki az ellopott pénztárca miatt még a fizetésig sem jutott el.

hír
Forrás: szoljon.hu

Generációról generációra szeretnék átörökíteni a jászsági hagyományokat, régi népszokásokat Jászdózsán. Ennek jegyében hétvégén immár huszonkilencedik alkalommal rendezték meg a Hagyományőrző Dósai Napokat.

A polgári perrendtartásról szóló törvény vonatkozó paragrafusa alapján minden évben, így idén is július 15. és augusztus 20. között tartanak ítélkezési szünetet a bíróságok. Nem képeznek kivételt ez alól Jász-Nagykun-Szolnok vármegye „törvényházai” sem. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy udvar, valamint egy építmény Kisújszálláson, az Őzike dűlőben. A tűz átterjedt egy szomszédos telekre is, amely mintegy 120 négyzetméteren égett. Az esethez a mezőtúri hivatásos és a helyi önkormányzati tűzoltók vonultak ki és két vízsugárral eloltották a lángokat

Július elsejétől elérhetővő vált a digitális időpontfoglalás lehetősége – tájékoztatott közösségi oldalán a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház. A modern időpontfoglaló rendszer segítségével átláthatóbbá válnak a szakrendelések szabad időpontjai.

Alighanem az év legpitiánerebb rablója került rendőrkézre vasárnap, Karcagon. Történt ugyanis, hogy egy férfi aznap délelőtt belépett egy helyi trafikba, és minden előzmény nélkül belépett a pult mögé, majd bántalmazta az eladót, miközben a bevételt követelte. A kassza tartalmára azonban hiába ácsingózott, nem sikerült kivennie a pénzt.

Múlt hétvégén tartották Kocson a 24. Nemzetközi Kocsitoló Verseny és Fesztivált, amelyen abonyiak is képviseltették magukat. Egyéni versenyszámban Mucza Földi Anita aranyéremmel, Mádi Brigitta bronzéremmel zárta a versenyt.

Az elmúlt három napban a vármegye rendőrei hét ittas sofőrrel szemben intézkedtek. Az egyenruhásoknak egy közúti baleset jutott tudomásukra, továbbá három személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

A lakosság véleményét is kikéri Huszár Arnold. Alattyán polgármestere közösségi oldalán indított szavazást arról, hogy szükséges-e a szúnyoggyérítés. A válaszadók többsége, mintegy 97 százaléka szerint szükség van szúnyoggyérítésre. A szavazók csupán 3 százaléka voksolt nemmel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában