Összefoglaló

2024.07.14. 20:40

Az extrém hőség nem kíméli a többnyire túlkoros vasúti járműveket és berendezéseket sem – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Kigyulladt egy sorházi lakás Karcagon, kiürítették a szomszédos lakásokat. Karcagi, püspökladányi, tiszafüredi és szolnoki hivatásos tűzoltók indultak a helyszínre vasárnap délután.

hír
Forrás: szoljon.hu

Látványos forgataggal és ezernyi programmal ünnepeltek a helyiek a füredi halasnapokon. Félezer felvonuló, háromnapos szórakozás és kiváló halételek jellemezték a hétvégi Tisza-tó Feszt–Tiszafüredi Halasnapokat.

Két új tűzoltó kezdi meg szolgálatát a Jászkunságban. A két újonc tűzoltó Szolnokon és Jászberényben kezdi meg a szolgálatát.

A rekkenő hőség miatt a korábbiaknál hosszabb ideig tart nyitva a mezőtúri strand. Mezőtúron a helyiek eddig is kereshettek felfrissülést a strandon. Mostantól a fürdőzők a korábbiaknál több időt tölthetnek majd a medencékben.

A hivatalban hűsölhetnek a várkonyiak. Az elmúlt napokban egy hőséghullám érte el az országot, péntekig harmadfokú hőségriasztás van érvényben. Tiszavárkonyban ez idő alatt lehet hűsölni.

Kamill-Feszt: harminc éve jár a szeretet útján a jászapáti kamilliánus közösség. Hálaadó ünnepséget szervezett nemrég a Jászapáti Kis Szent Teréz Kamilliánus Közösség. A Kamill-Feszt keretében kiállítás nyílt a római katolikus templomban.

Extrém hőség: még a vasúti sínek is eldeformálódhatnak. A napok óta tartó kánikula a hétvégén és a jövő hét első felében is kitart. A huzamos idejű magas hőhatás, az extrém hőség nem kíméli a többnyire túlkoros vasúti járműveket és berendezéseket sem, amelyek ilyenkor könnyebben és gyakrabban meghibásodhatnak.

Kalózhajóval és labirintussal is bővült a strandfürdő játszótere Jászboldogházán. Jó hangulatban telt szombaton a Boldogházi Strand Napja, amelynek fő célja a helyi közösségek, értékek erősítése és a szórakoztatás volt. A rendezvény ünnepélyes megnyitóján kitüntetéseket adtak át és a gyerekek nagy örömére cukorágyúval avatták fel a strandfürdő új játszóeszközeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában