Összefoglaló

2024.07.13. 20:13

Együtt termesztette, együtt szívta a füvet két kisújszállási férfi – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Ivo Weber német képzőművész látogat Szolnokra. Útjáról a művész dokumentumfilmet és könyvet készít, ami utazásának minden helyszínén elérhető lesz a jövőben.

hír
Forrás: szoljon.hu

A rekkenő hőségben is kitartanak a klímák, tervezetten zajlanak a műtétek a Hetényiben. A napok óta tartó extrém forróságot nem bírta el néhány fővárosi kórház klímaberendezése, így ezekben az intézményekben műtéteket kellett elhalasztani. Mint megtudtuk, a szolnoki Hetényi Géza Kórház műtőiben zajló munkát jelenleg nem befolyásolja a hőség.

Gyanakodva nézték, hogy egy nagyon furcsa növényt termesztenek a kisúji kertészek. Együtt termesztette, együtt szívta a füvet két kisújszállási férfi. A közös „kertészkedésnek” akkor lett vége, amikor betoppantak hozzájuk a rendőrök, akik egy tucat kannabisztővel találták szemben magukat.

Baleset történt a 4-es főúton, Szajolnál. A 4-es főút 109-es és 110-es kilométerszelvénye között történt az eset.

Módszerek, praktikák: így küzdenek meg a hőséggel a jászkunságiak. A kánikula napjait mindenki máshogyan igyekszik átvészelni. Vármegyénkben élőket kérdeztünk arról, ki milyen módszerrel száll szembe a hőséggel.

A forróságban vízosztással és az utak locsolásával segítik a járókelőket Szolnokon. A korábban bevezetett intézkedéseket továbbra is fenntartják. Szolnokon többféleképpen segítik a helyieket a kánikula hatásainak kivédésében.

Hőségriadó: az elképesztő forróságban is dolgoznak a jászkunsági utakon a szakemberek. Óránkénti pihenőidő, védőital, megfelelő ruházat – egyebek mellett így próbálja védeni a forró aszfalton és tűző napon dolgozó munkavállalóit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A hőségriadó ideje alatt ugyanis nem állnak le teljesen az útépítési vagy felújítási munkálatok, kizárólag vihar, jégeső, nagy erejű szél esetén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában