Szolnok

2024.07.23. 11:41

Drog, pia és konfliktusok: a mentők munkáját is megnehezítik a Hild téri problémák

A mentőszolgálat munkáját is megnehezítik a város közterein tartózkodó, gyakran vállalhatatlan magatartást tanúsító személyek. A mentők csak idén összesen 21-szer vonultak ki a Hild téri problémák miatt, az ellátottak között ittas, vagy drog hatása alatt álló egyének is voltak.

Molnár-Révész Erika

A mentők munkáját is megsokszorozzák a Hild téren, vagy Szolnok egyéb közterületein tartózkodó, gyakran az alkohol vagy drog miatt bajbajutott személyek. A Hild téri problémákra egyelőre nincs igazán hatékony megoldás...

mentők, Hild téri problémák,Szolnok
Sűrűn vonulnak a mentők a szolnoki Hild téri problémák miatt, csak idén már több mint hússzor riasztották a szakembereket az Agóra elé. Gyakran előfordul, hogy a bajbajutottak az alkohol vagy drog miatt szorulnak ellátásra
Fotó: Szoljon.hu

Mint azt korábban megírtuk, hiába járőrözik sűrűbben a közterületfelügyelet és a rendőrség a város problémásabb területein, a gond gyakorlatilag újratermelődik. És bár a Humán Szolgáltató Központ utcai szociális munkásai is mindent megtesznek, hogy az érintett személyeket bevonják az ellátásba, vannak, akik határozottan megtagadják az együttműködést. 

Sűrűn vonulnak a mentők a Hild téri problémák miatt

A város egyik legfrekventáltabb részén, a Hild téren nincs olyan nap, hogy ne tartózkodjanak vállalhatatlan magatartást tanúsító személyek, akik gyakran hangosak, szemetelnek, és több esetben zaklatják a járókelőket. Az alkohol, vagy drog ráadásul rosszullétet okozhat, és verekedést is generál. Gyakran vonulnak emiatt a mentőszolgálat munkatársai is Agóra elé. 

Gyakran a sürgősségin kötnek ki az ellátott személyek 

Mint azt Győrfi Páltól, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, csak idén már összesen 21 alkalommal kapott riasztást a mentőszolgálat a szolnoki Hild térre. 

– A mentők eljárásrendek, illetve protokollok szerint vizsgálják és látják el a betegeket vagy sérülteket, és a vizsgálati eredmények alapján történik meg a helyes betegút megválasztása is, szükség esetén előzetes értesítést követően. Amennyiben felmerül, hogy a bajbajutott személy panaszai hátterében túlzott alkohol, esetleg kábítószer fogyasztás áll, abban az esetben helyszíni ellátás és állapotstabilizálást követően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Sürgősségi Osztályra szállítjuk a betegeket – tájékoztatott a szóvivő. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában