Menedék

2024.07.12. 11:25

Mindenki elámult, órákig sétálgatott egy gólya az alattyáni polgármesteri hivatal folyosóján

A hosszú lábú madár egy villanypóznára épített fészekből esett ki csütörtökön. Sérülés nem látszott rajta. A gólya néhány órára a polgármesteri hivatalban kapott menedéket.

Illés Anita

Különleges ügyfél érkezett csütörtökön az alattyáni polgármesteri hivatalba. A fészekből kiesett gólya fotóját Huszár Arnold polgármester posztolta közösségi oldalán mai ügyfélfogadás címmel. 

gólya
A bajba jutott gólya a polgármesteri hivatalban kapott menedéket
Fotó: Huszár Arnold Polgármester Alattyán Facebook oldal

Sérülések nyomai nem látszódtak a fészekből kiesett gólyán

Megkeresésünkre elmondta, hogy lakossági bejelentés érkezett hozzá, miszerint egy fészekből kiesett gólyát találtak a gazdabolt előtt. A helyszínre sietett és onnan a polgármesteri hivatalba szállította a fokozottan védett madarat. 

– Nagyon melege volt, sérülés nem látszott rajta. A közeledésemtől nem ijedt meg. A polgármesteri hivatalban néhány órára biztonságba helyeztük, megitattuk – részletezte a polgármester, aki a Jászberényi Állat- és Növénykert javaslatára felvette a kapcsolatot a Hortobágyi Nemzeti Parkkal, melynek munkatársa elszállította a bajba jutott állatot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában