Továbbtanulás

2024.07.25. 09:00

Kijöttek a felvételi ponthatárok: az EKKE Jászberényi Campusa 256 ponttól veszi fel a gyógypedagógusokat

Országosan több mint 120 ezer felvételiző várta izgatottan a szerda estét. Nyolc órakor nyilvánosságra hozták a 2024-es felvételi ponthatárokat a felvi.hu oldalán. Mutatjuk, hogy az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusának képzéseire hány ponttal lehetett bejutni.

Illés Anita

A központi ponthatárváró rendezvényt Debrecenben tartották, de Budapesten és számos nagyvárosban szerveztek Pont Ott Partit. Ennek egyik állomása volt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) és a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara pontváró rendezvénye Egerben, a Líceum előtt, ahol sokan várták a felvételi ponthatárok kihirdetését. 

felvételi ponthatár
Nyilvánosságra hozták a 2024-es felvételi ponthatárokat
Fotó: Denes Martonfai / Forrás: Illusztráció / MW archív

Meghúzták a felvételi ponthatárokat, kiderült, hogy ki hová jutott be

A felvi.hu oldalon közzétett adatok szerint az EKKE Jászberényi Campusán meghirdetett gyógypedagógia alapszak államilag támogatott, nappali képzésén 256 pontra volt szükség a bekerüléshez, míg levelező, költségtérítéses képzés esetén 312, a levelező önköltséges képzésnél 318 pontnál állapították meg a ponthatárt.

Csecsemőgondozó- és kisgyermeknevelő alapszak csak levelező munkarendben indult: államilag finanszírozott képzésére 232, míg önköltséges képzésére 212 pont kellett. Közösségszervezés szintén nem indult nappali formában, államilag támogatott levelező képzésre 246-tól, míg a költségtérítésesre 214 ponttól veszik fel a jelentkezőket.

Tanítónak ugyancsak levelező munkarendben lehet tanulni. Ehhez államilag támogatott alapképzésben 256, míg önköltséges finanszírozási formában 212 pontra volt szükség. Az óvodapedagógusok nappali rendszerben is jelentkezhettek: államilag támogatott képzésre 263 ponttól lehetett bejutni.

Hasonlóan alakult a levelező, államilag finanszírozott óvodapedagógus alapképzés ponthatára is, melyet 264 pontnál húztak meg, önköltséges formájában elég volt 239 pont. Szociálpedagógia mesterképzés államilag finanszírozott, levelező tagozatára 72 ponttól veszik fel a hallgatókat, míg a költségtérítéses munkarendben 81 pont szükséges.

Programtervező informatikus alapképzés levelező tagozaton indult. Államilag támogatott képzés esetén 268, költségtérítéses formában pedig 213 pont kellett a sikeres felvételihez. A nyilvánosságra hozott adatokból kiderült, hogy programtervező informatikus (fejlesztő) szakra felsőoktatási képzés keretében 224 pontot kellett összegyűjteni a felvételizőknek. 


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában