Fejlesztés

2024.07.31. 12:46

Befejeződött a szajoli községháza energetikai korszerűsítése

Új ablakok kerültek az épületre és napelemeket is elhelyeztek a községháza tetején Szajolban. Lezárult az energetikai korszerűsítés.

Rimóczi Ágnes

Szajol önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretén belül kiírt „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú felhívásra. A településvezetés közel 44,18 millió forint összegű, száz százalékos vissza nem térítendő támogatásban részesült. A most befejezett projekt forrását az európia unió biztosította.

energetikai korszerűsítés, ablak
Az energetikai korszerűsítés keretében új ablakok építettek be az épületben 
Fotó: Illusztráció / Forrás: Shutterstock.com

– Az önkormányzat által fenntartott intézmények jelentős terhet jelentenek a költségvetésre, de az elnyert projekt megoldást kínált arra, hogy lehetővé tegye a hatékony és fenntartható energiafelhasználást. A projekt során a Rózsák terén található községháza ablakait cserélték műanyag ablakokra, kondenzációs kazánt szereltek fel, illetve napelemet építettek ki az épületen – olvasható a projekt záró sajtóközleményében.

Mint kiderül: a projekt eredményeiből az érintett intézmény dolgozói és látogatói, valamint közvetetten a település és a vonzáskörzetének lakossága is profitálhat hosszú távon. A fejlesztés eredményeként a környezettudatos szemlélet erősödik a lakosság és a helyi közösség körében. Hozzátették, hogy a beruházás illeszkedik a település és Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye területfejlesztési célkitűzéseihez is, és elősegíti a feltörekvő települések közé tartozó Szajol felzárkózását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában