Elismerés

2024.07.22. 13:30

Keresik Jászladány új díszpolgárát, javaslatokat várnak a rangos kitüntetésre

Minden évben a Ladány Napja programsorozat keretében adják át a nagyközség legjelentősebb kitüntetését. A díszpolgári cím adományozására akár civil szervezetek, lakóhelyi közösségek is tehetnek javaslatokat.

Illés Anita

Az önkormányzat augusztus 15-ig várja a javaslatokat a díszpolgári címre, melyet hagyományosan idén is a Ladány Napja programsorozat díszünnepségén adnak át

díszpolgár
A Ladány Napja kavalkád fénypontja a díszünnepség, melyen átadják a díszpolgári címet 
Fotó: Pesti József

Díszpolgári címmel ismerik el településért végzett kimagasló munkát

Az elismerést annak adományozza a képviselő-testület, aki a település általános fejlődéséért, lakosai életkörülményeinek javításáért, közvetlenül vagy közvetve kifejtett politikai, gazdasági, tudományos, egészségügyi, kulturális, oktatási, nevelési, sportbeli, ipari, kereskedelmi, mezőgazdasági munkásságával a településért tevékenykedett, kivívta a lakosság általános megbecsülését – tájékoztatott a település közösségi oldalán Bertalanné Drávucz Katalin polgármester. 
A díszpolgári díj adományozását többek között a képviselő-testület tagjai, önkormányzati intézmények vezetői, gazdálkodó szervezetek, civil szervezetek vezetői, munkahelyi kollektívák, lakóhelyi közösségek és magánszemélyek kezdeményezhetik
A javaslatokat az ajánlott személy tevékenységének és munkásságának részletes kifejtésével postai úton, vagy e-mailben lehet elküldeni a polgármesternek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában