Veszély

2024.07.25. 10:30

Áramütésben pusztult el két gólya Besenyszög-Palotásnál

Két gólya pusztult el áramütés miatt a napokban Besenyszög-Palotásnál.

Rimóczi Ágnes

Bejelentésre vonult a Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület egy fehér gólya fészekhez Besenyszög-Palotásra a minap. A fészek két fiatal madara áramütésben elpusztult.

CM20230710_Mikepércs_gólyák_gólya_HAON (24)
Fotó: Czinege Melinda / Forrás: Illusztráció


– A fészek tavaly épült betonoszlopra, ahol idén sikeresen költöttek a madarak. Négy fióka repült ki, amiből kettőt a szomszédos oszlopok vezetékeiben lévő áram azonnal agyonvágott. Az egyik fent akadt az oszlopon, a másikat az oszlop alatt találtuk – számoltak be az egyesület illetékesei a szervezet közösségi oldalán. Ahogy olvasható: ők minden adatot rögzítettek és bejelentést tettek a szolgáltató felé.

– Mindenkinek javasoljuk, aki ilyen esettel találkozik, szánjon egy kis időt a szolgáltató felé történő bejelentésre, minél nagyobb a lakossági nyomás, annál előbb történhet változás ez ügyben – tették hozzá a madárvédő szervezet illetékesei, kifejezve felháborodásukat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában