Jászberény

2024.07.25. 11:36

Agócs Tibor négyszázezer forintot kapott Bonis Bona-díja mellé, melyet most visszavontak

Korábban díszes ünnepségen tüntették ki Agócs Tibort Bonis Bona-díjjal, most visszavonták az elismerést.

Rózsa Róbert

Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat vesz át Agócs Tibor 2020. augusztus 24-én

Forrás: Képernyőfotó

Fotó: Youtube.com / M1 - Híradó

„A fiatal tehetségek kibontakoztatásában fontos szerepük van a tehetségfejlesztő, tehetséggondozó és tehetségsegítő szakembereknek, mentoroknak, akik áldozatkész munkáját fontos értékelni és segíteni” – ez áll abban a tájékoztatóban, ami a Nemzeti Tehetség Program honlapján jelent meg a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díj” odaítélése kapcsán, 2020-ban. Ebben az évben Agócs Tibor is a díjazottak között volt – ő az a jászberényi karateedző, aki a közelmúltban, az egész ország döbbenetét kiváltva, brutálisan felrúgott egy kisfiút a szolnoki kalandparkban.

Agócs Tibor, Bonis Bona, visszavon, karateedző, szolnoki kalandpark
Agócs Tibor, a Yakuzák SE azóta lemondott vezetője a szolnoki kalandparkban rúgott fel egy kisfiút
Forrás: NHSZ Szolnok Facebook-oldala

A Nemzeti Tehetség Program akkori beszámolójában azt írták, a 2020. augusztus 24-ei ünnepségen a legkiválóbb tehetségsegítőket tüntették ki, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakembereknek adták át a Bonis Bona-díjat. A díjakat Novák Katalin, akkori család- és ifjúságügyi államtitkár adta át. Az eseményről a köztelevízió is tudósított, felvételükön a jászberényi karateedző is feltűnik.

Utóbbit a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” díjjal tüntették ki. A Nemzeti Tehetség Program akkor azt írta, a szakmai presztízsen túl anyagilag is elismerik a kiemelkedő szakemberek munkáját, az egyéni kategóriákban a díjjal járó juttatás bruttó 400 ezer forint volt.

Elvették a díjat Agócs Tibortól

A programot működtető Nemzeti Tehetség Központ csütörtökön közleményt adott ki. Abban azt írták, felháborító és szégyenteljes tettével Agócs Tibor Róbert méltatlanná vált és mint mára világossá vált, mindig is méltatlan volt a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj viselésére és használatára.

Ezért a Nemzeti Tehetség Központ Közhasznú Nonprofit Kft., a pályázatért felelős lebonyolítóként a díjat a lehető legrövidebb időn belül, július 19-én visszavonta tőle.

Hozzátették, a Nemzeti Tehetség Központ Közhasznú Nonprofit Kft. határozottan elítéli a gyermekbántalmazás minden formáját és a „magukat gyakran gyermekszeretőnek feltüntető aljas gyermekbántalmázókat”.

Hírportálunk telefonon kereste a Nemzeti Tehetség Központot, hogy a díjon kívül az azzal járó pénzjutalmat is vissza kell-e fizetnie a kisfiút bántalmazó Agócs Tibornak. Azt mondták, a kiadott közleményen kívül mást nem szeretnének közölni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában