Összefoglaló

2024.07.16. 20:44

Szolnokon edzőtáborozik a magyar kajak-kenu válogatott – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Nyakunkon az olimpia, Szolnokon edz a magyar kajak-kenu válogatott. Szolnokon edzőtáborozik a magyar kajak-kenu válogatott, közvetlenül az olimpiára való felkészülés jegyében. A Holt-Tiszai Vízisport Központban nyilvános tréninget tartottak a sportág honi legjobbjai, az ott látottak alapján pedig joggal bízhatunk a sikeres párizsi szereplésben.

hír
Forrás: szoljon.hu

Vízhiánykár-elhárítási készültséget vezetett be a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. Az intézkedés az igazgatóság teljes területére kiterjed.

Hasznosul az államtól kapott földterület Cibakházán. Cibakháza is azon ötezer fő alatti települések közé tartozik, melyek földterületet kaptak a magyar államtól. Az önkormányzat már a hasznosításon, felújításon gondolkodik.

Huszár Arnold polgármester közösségi oldalán indított szavazást arról, hogy szükséges-e Alattyánon szúnyoggyérítés. A különös „népszavazáson” 301 fő adta le voksát, többségük a szúnyogirtás mellett. A helyiek döntését figyelembe véve, július 16-án, kedden este csapnak le a vérszívókra. Mutatjuk, hogy milyen eljárást vetnek be.

Ilyen egy extrém kerékpárverseny: huszonnégy órán át nyeregben voltak a karcagiak. A hétvégén a Hungaroringen rendezték meg a huszonnégy órás országúti kerékpárversenyt, amelyen három karcagi férfi is elindult. Laboncz Sándor ötödször mérette meg magát és első lett, Csokai Csaba pedig idén párosban indult Kovács Jánossal, ők a negyedik helyen végeztek. A versennyel maguknak akartak bizonyítani.

East Fest: idén a környezetünk is megköszönheti, hogy fesztiválozni megyünk. Ez már tényleg a célegyenes. Szerdán elkezdődik a térség, de az ország egyik legnépszerűbb eseménye, az East Fest Mezőtúron.

Napokon belül megkezdik a földi-kémiai szúnyoggyérítést a Jászkunságban is.Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén, továbbá Budapest hat kerületében, összesen 86 ezer hektáron lesz ezen a héten szúnyoggyérítés – adta hírül a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A beavatkozás természetesen Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét is érinti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában