Szoljon podcast

2024.06.28. 15:02

Eredményesen szerepelt az EB-n a szolnoki versenytáncos pár

Nagy izgalmakkal és reményekkel vágott neki a brémai Euróba Bajnokságnak Bényi Hanna és Annus László. A közelmúltban szervezett eseményen a szolnoki versenytáncos pár ötvenhét kiváló párossal lépett a parkettre. Bár a legjobb tíz közé nem jutottak be, az elért helyezés így is nagy jelentőséggel bír.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

 A szolnoki versenytáncos pár a világranglistán szereplő hatszázötven ifjúsági párosból a legjobb huszontöben lévő párokkal egy körben végzett. Európa legjobbjai között pedig az ötvennyolc párosból a harminckettedik helyet sikerült megszerezniük.

versenytáncos pár, versenytánc, tánc
A versenytáncos pár sikerét a hölgy tag ruhája, frizurája és sminkje is segítheti
Forrás: Beküldött fotó

„Simán” továbbjutottak

– Összesen hat körben táncoltunk. Az első végén harmincan jutnak tovább, de a többi huszonnyolc pár még részt vehet egy „redance” azaz reményfutamhoz hasonló körben. Itt újra megtekinti őket a zsűri és hat párnak továbbjutást szavaz – kezdte Annus László, majd kiemelte, hatalmas öröm számukra, hogy ők benne voltak az első harmincban. A mezőny rendkívül erős volt, a versenyzők összesen harmincnyolc országból érkeztek, a teljesség igénye nélkül Izraelből, Norvégiából és Svédországból is.

A siker a részletekben is rejlik

– Itt már mondhatni mindenki profi, apróságokon múlhat a továbbjutás vagy kiesés – fogalmazott Bényi Hanna. A fiatal táncos elárulta, egyéb stratégiai tényezők is segíthetik a versenyzőket, amelyeket mindenki igyekszik kihasználni.

– Főleg a lányok számára kulcsfontosságú a haj, a ruha és a smink. A verseny előtt nagyjából összesen három órát töltöttem a fodrásznál és sminkesnél, nekem korán indult a nap – mondta mosolyogva. A fiatalok latin táncokban indultak, így Hanna ennek megfelelően egy csodás, piros ruhát viselt, amely a karjait, a lábait és a csípője nagy részét szabadon hagyta.

– Tizenkétezer kisebb, nagyobb kő díszíti, mindet egyesével helyezték fel rá – avatott be a kulisszatitokba. Azt szintén elárulta, ezek az apróságok könnyebben odavonzzák a bírák tekintetét, amely előnyös lehet a körök alatt.

– A csillogás, a csörrenés, zörgés, mind a páros segítségére lehetnek, hiszen könnyebben felfigyelnek rájuk – tette hozzá.

Balról: Püspöki Dávid, Bényi Hanna, Annus László
Forrás: Beküldött fotó

A társastánc reneszánsza

A versenyre felkészítőjük, a Szoldance TSE elnöke, Püspöki Dávid is elkísérte a fiatalokat. Az eredményhirdetést szintén együtt várták, meghatározó élményként tekintenek rá.

– Tíz éve fejlődünk, tanulunk együtt, a szemünk láttára nőttek fel. Nagyon büszkék vagyunk rájuk és arra, amit elértek – kezdte Püspöki Dávid. Hozzátette a versenyeken elért eredményeiken túl a a tánc a személyiségükhöz, a világlátásukhoz is sokat hozzátesz.

– A mozgás mellett a kiállást, a magabiztos fellépést is erősíti. A táncban nagyon szépen 

megjelennek a hagyományos férfi, női szerepek és kiteljesednek abban az erőben, amit együtt képviselnek

 – fogalmazott Püspöki Dávid. Hozzátette, szerinte a társastáncnak komoly jelene és jövője van, emellett a reneszánszát éli. Fontos értékeket képes megtartani, talán ezért válik egyre népszerűbbé ma is.

Ha kíváncsi a további részletekre, hallgassa meg a témában készült podcastet a Szoljon.hu-n Ön is!


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában