Voks

2024.06.08. 12:00

„Ki akarunk maradni a háborúból” – mondják a szolnokiak a választás tétjéről – videóval

Vasárnap európai parlamenti és önkormányzati választást is tartanak hazánkban. A szolnokiak szerint nagy a tétje a választásnak.

Szoljon.hu

Békés volt a hangulat szombat reggel a szolnoki Móra Ferenc úton. A derűs nyári napon az önkormányzat munkatársai épp az út menti fákat, bokrokat metszették, miközben Szalay Ferenc polgármester és Szabó Krisztina, a kormánypártok belvárosi képviselőjelöltje a választás fontosságáról beszélt a környéken lakóknak.

választás, háború, migráció
Tálas Mátyás (balra) és Tálasné Velkei Éva (jobbra) egyetértett abban Szabó Krisztinával, a kormánypártok belvárosi önkormányzati képviselőjelöltjével és Szalay Ferenc polgármesterrel, hogy nagy a tétje a június 9-ei választásoknak
Fotó: Mészáros János

A tét pedig szerintük pontosan a béke, annak megőrzése. Osztotta gondolatukat Tálas Mátyás és neje, Tálasné Velkei Éva is.

– Látjuk nap mint nap, mi történik a világban. Háború van, annak nyomán infláció. És továbbra sem szűnt meg a migráció nyomás Európán – mondta el hírportálunknak Tálas Mátyás. – Számomra fontos, hogy nem jöjjenek létre migránstáborok Magyarországon, és az is, hogy próbáljunk kimaradni a háborúból – fejtette ki a szolnoki férfi, aki feltétlenül ott lesz vasárnap a választásokon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában