Labdarúgás

2 órája

A Tiszaföldvár folytatná, a Szolnoki MÁV megkezdené a felzárkózást a tabellán

Az NB III. kilencedik fordulója előtt vármegyénk képviselői az Északkeleti csoportban a dobogós helyezéseik megerősítéséért, míg a Délkeletiben a Tiszaföldvár és a Szolnoki MÁV az alsóházi pozíciók mielőbbi elkerüléséért száll harcba a hétvégén.

Jegesi László

A Martfű előkelő helyzetben fogadja vasárnap az NB III. kilencedik fordulójában az előző szezonban még másodosztályú Tiszakécske gárdáját és javítana múlt heti kisiklása után.

Szolnoki MÁV, Tiszaföldvár, NB III, labdarúgás
Tisza Kálmánra (elöl) és társaira kemény küzdelmek várnak a folytatásban, de a sárga mezes Tiszaföldvár is tovább kapaszkodna a tabellán
Fotó: Nagy Balázs

Északkeleti csoport

Karcagi SE (3.)–DEAC (1.), vasárnap, 16.00

Csoportrangadó előtt áll a Karcag együttese, az eddig pontveszteség nélkül álló DEAC gárdáját fogadja újjávarázsolt stadionjában. Az utóbbi négy mérkőzését megnyerő nagykunságiak kellő önbizalommal várják a listavezető látogatását. Ráadásul teljes a keretük, jó a hangulat a csapat körül, közel ezer nézőt várnak a meccsre. A vendégek idei első vereségüket a Magyar Kupában szenvedték el, az NB II.-es BVSC azonban csak a hosszabbításban tudott felülkerekedni a debreceniek ellen. Varga Attila csapata viszont történelmet írt a negyedik fordulóba jutással, ahol majd az első osztályú Kecskemét vár rá. A hazaiak trénere nagy intenzitású meccsre számít, érdekes lehet a vendégek védelmének és a hazaiak támadóinak összecsapása, hisz előbbi a legkevesebb gólt kapta, míg a vendéglátók csatársora a legtöbbet rúgta a mezőnyben.

SBTC (15.)–Tiszafüredi VSE (2.), vasárnap, 16.00

A tabella állása alapján azt hihetnénk, könnyű mérkőzés vár a Füred csapatára Salgótarjánban, a valóságban azonban nehézségekbe is ütközhetnek, ha félvállról veszik a hátsó régióban tanyázó ellenfelüket. Egy hatvani megtorpanás kivételével ebben a szezonban menetel a Tiszafüred, és ha tartja formáját, nem érheti meglepetés őket Nógrád vármegyében, még akkor sem, ha az SBTC kiszámíthatatlannak tűnik. Az első öt találkozóján helytállt ugyanis – még egy meglepetés győzelmet is aratott –, vereségei azonban szoros küzdelemben dőltek el a másik fél javára. Putnokon viszont beleszaladtak egy nyolcasba a tarjániak, legutóbbi négy meccsükön pedig csak egy gólt szereztek. A Tisza-tó partján jó hír, hogy Kalmár Ferenc bekapcsolódott a közös munkába, így bevethető lesz vasárnap.

Délkeleti csoport

Vasas FC II. (5.)–Tiszaföldvár SE (12.), vasárnap, 15.00

A Szolnok elleni nagyarányú siker minden bizonnyal a csapat megtépázott önbizalmának is jót tett, így a vasárnapi matinénak kellő hittel futhat neki a tiszaföldvári legénység. A négy rúgott gól, és a kihagyott helyzetek arról tanúskodnak, hogy van bőven potenciál a tiszazugiak támadójátékában. Két egymás utáni mérkőzésen maradt érintetlen a hálójuk, ez azt mutatja, hogy a védekezésen is sikerült már csiszolnia az új edzőnek, Brlázs Gábornak. A zömmel fiatalokból álló ellenfelük meglehetősen hektikusan szerepel, utóbbi három találkozóját azonban megnyerte. Ebből kettőt idegenben, ettől függetlenül a hazai mérlege a jobb, hiszen otthon még nem vesztett pontot.

Monor SE (6.)–Szolnoki MÁV FC (16.), vasárnap, 14.00

Nem ért még véget a Szolnok vesszőfutása, sőt, nagyarányú vereséget szenvedett az elmúlt fordulóban Tiszaföldváron. Mindössze néhány percig tűnt úgy, hogy lehet keresnivalója Horváth Csaba együttesének, a találkozó túlnyomó részében viszont az újonc akarata érvényesült. A megalázó vereségben mindenkinek van szerepe, mint ahogy ebből a mély gödörből is csak az érintettek tudják kihúzni a szekeret. Ez azonban már nem lesz egyszerű, mert ehhez valamennyiüknek egy irányba kellene terelni a „kátyúban ragadt járművüket”. A Monor ellen a Magyar Kupában ősszel egyszer már helytállt a Szolnoki MÁV, talán ezúttal is sikerülhet. Szabó Richárd mellé Pinto Mario is csatlakozott a sérültek listáján, ráadásul néhányan csütörtökön edzettek először a héten. A reményhez és az eredményesebb folytatáshoz legalább egy döntetlenre lenne szükség Monoron.

Martfűi LSE (7.)–Tiszakécskei LC (2.), vasárnap, 16.00

A Martfű úgy készül a Tiszakécske elleni mérkőzésre, mint ahogy a többire. A múlt heti, dabasi kisiklást mihamarabb feledtetnék, csak a három pont megszerzése lebeg a szemük előtt. Szeretnék a közönségüket is kiszolgálni, a céljuk eléréséhez különösen fontosnak tartják, hogy hazai pályán minél eredményesebben szerepeljenek. Ellenfelük a hat győzelme mellett két vereséget is összeszedett már, valamennyit idegenben. Keretük tagja az egykori szolnoki játékos, Antal Gábor, csapatuk edzője pedig az a Balogh Pál, aki a MÁV gárdáját is irányította korábban.

További párosítások

Északkeleti csoport:

Kisvárda II.–Sényő, DVSC II.–Mátészalka, 11.00, Hatvan–Nyíregyháza, Cigánd–Putnok, Füzesabony–Tiszaújváros, Eger–DVTK II., 16.00.

Délkeleti csoport:

Bp. Honvéd II.–Szegedi VSE, 11.00, ESMTK–Dabas, Gyula–BKV Előre, Hódmezővásárhely–Kecskemét II., Csepel SC–Pénzügyőr SE. 16.00.

Az Északkeleti csoport állása

 

A Délkeleti csoport állása

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában