Voks

2024.06.08. 11:30

Választás: „Fontos, hogy ki lesz a képviselőm és a polgármester” – videóval

Egy nappal a választások előtt szolnokiakat kérdeztünk arról, miért tartják fontosnak az európai parlamenti és az önkormányzati voksoláson való részvételt. A választás tétjét is kiemelték.

Szolnok, belváros, szombat reggel. A vármegyeszékhely lakói szatyorral, kosárral a kézben igyekeztek a piacra, boltokba, hogy megejtsék hétvégi bevásárlásukat. Vasárnap ilyenkor viszont már nem csak a boltok lesznek nyitva, hanem a szavazóhelyiségek is, mivel június 9-én európai parlamenti és önkormányzati választás is lesz.

választás, polgármester, képviselő
Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és Szabó Krisztina, a belváros kormánypárti képviselőjelöltje is a június 9-ei választáson való részvételre buzdított szombaton, Szolnokon
Fotó: Mészáros János

Ennek kapcsán kérdeztük meg az Ady Endre úton az éppen bevásárolni készülő helybeli Ecsekiné Arankát, fontosnak tartja-e, és a ha igen, miért, hogy részt vegyen a választásokon.

– Számomra lényeges, hogy ki lesz a képviselő, és az is, hogy ki választunk meg a polgármester tisztségére. Mindkettő nagyon fontos ugyanis a város fejlődése szempontjából – fejtette ki.

Hozzátette, nem csupán az önkormányzati, de az európai parlamenti választáson is részt vesz vasárnap, és erre buzdítja ismerőseit is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában