Felcsillant a remény

2024.06.08. 11:25

Üzemi baleset: előleget kapott, kártérítést még nem a Bige-gyárban megsérült férfi

A napokban előleget utalt át a Bige Holding annak a tiszatenyői fiatalembernek, akinek munkavégzés közben ömlött sav az arcába még tavaly márciusban, a vállalat szolnoki gyárában. Az üzemi baleset felelősét még mindig keresi a rendőrség, Bartók Viktor azóta sem kapott teljes kártérítést, pedig folyamatosan műtétekre jár.

Molnár-Révész Erika

A Bige Holding szolnoki gyárában történt még tavaly márciusban az az üzemi baleset, mely örökre megváltoztatta Bartók Viktor életét. A tiszatenyői fiatalember folyamatirányítóként dolgozott a Bige Holding szolnoki gyárában, éppen egy mintát ellenőrzött volna, amikor nagy erővel az arcába zúdult a maró sav. 

üzemi baleset, Bartók Viktor
A napokban újra megműtötték a tiszatenyői Bartók Viktort, akit a Bige Holding szolnoki gyárában ért üzemi baleset
Forrás: Beküldött fotó

Az üzemi baleset után kórházban ápolták 

A fiatalembert azonnal kórházba szállították, ahol több, fájdalmas műtéten is átesett. Elmondása szerint ennek ellenére nem kereste a Bige Holding vezetése, sem jó szót, sem kártérítést nem kapott, pedig ez egyértelműen munkahelyi baleset volt. Végül ügyvédet fogadott. Ennek már jó ideje, tavaly november óta harcolnak az igazukért.

A jelenleg Tiszatenyőn élő fiatalemberen a napokban újabb műtétet végeztek el a budapesti Honvédkórházban. 

A szám alól kimetszették a nagy hegeket, majd a karomból kivett bőr segítségével bőrátültetést végeztek ezen a területen. Ez még egy TB-támogatott műtét volt, a Bige Holdingtól egyelőre nem érkezett kártérítés, de ígéret most már van rá. Januárban elkérték az elérhetőségeimet azért, mert a biztosítójuk szervezne egy orvosi vizsgálatot, hogy eldöntse, mekkora a károsodás mértéke. Bár minden orvosi papír igazolja az állapotomat, én még ebben is benne lettem volna, de azóta sem történt vizsgálat, pedig lassan fél év is eltelt 

– mesélte Viktor, aki állapotát illetően továbbra is bizakodó. Elmondása szerint nem tehet mást, hiszen súlyos sérülései miatt számos műtét vár még rá. Csakhogy azok nagy részét a társadalombiztosítás már nem finanszírozza.

A cég szerint előremutató egyeztetés zajlik

Mint minden alkalommal, ezúttal is megkerestük a Bige Holding Kft-t. A cég ezúttal rövid válaszban reagált a kérdéseinkre.

 A két fél teljes mértékben együttműködik, a kártérítési igény rendezése tárgyában a felek a biztosító bevonásával előremutató egyeztetést folytatnak, egyéb részletekről személyiségi jogokra hivatkozva nem tudunk nyilatkozni

 – válaszolta dr. Duplinszki Renáta, a Bige Holding Kereskedelmi és Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. A cég valóban előleget utalt át a napokban, melyet Viktor vegyes érzésekkel fogadott. 

Egy kis előrehaladás ezzel valóban történt, ami reménnyel tölt el, és valamilyen szinten segítség is. Ám tavaly március óta számos, fájdalmas beavatkozáson estem át, 6-7 millió forintot költöttem arra, hogy gyógyuljak. A most átutalt 3 millió forintos összeg a levonásokkal együtt ennek a töredéke, és még nem tudom hol van a műtétek vége. Ez még nem a kártérítés összege, de már egy kicsit jobban bízom abban, hogy végre valóban megegyezés születik 

– hangsúlyozta.

Nem tudja hogyan tovább, tart a jövőtől

Mint azt az üzemi balesetben megsérült fiatalember elmondta, még néhány műtétet finanszíroz a TB, de a hegkorrekciós műtétek már kozmetikai beavatkozásnak számítanak, ezért ha nem kap megfelelő összegű kártérítést, azokat saját zsebből, súlyos milliókért kellene elvégeztetnie. 

Jártam bent Szolnokon, hogy meghosszabbítsuk a táppénzem, mert sajnos a kórházban nem írták rá a zárójelentésre azt, hogy "további műtét tervezett", pedig ez egyértelmű. Így most olyan helyzetbe kerültem, hogy lehet, hogy 1 hónap múlva vissza kell mennem dolgozni. Nem örülök neki, egyrészt, mert a mostani műtét hegei addigra nem gyógyulnak annyit, másrészt nem egy steril hely a gyár, a savgőzben nehéz fizikai munkát végzek. Attól is tartok, mivel harcolok az igazamért, retorzió ér majd valamilyen formában. Új munkát pedig lehet, hogy a további műtétek miatt nem igazán találok majd

 – osztotta meg félelmeit Viktor.

Még tart a nyomozás az ügyben

A tavaly márciusi baleset után azonnal elkezdődött a nyomozás az üzemi baleset ügyében.

A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt

– erősítette meg a nyomozás tényét András Hunor Lehel százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában